Ανακαλύψτε τα LoveGongs!

2713

Ανακαλύψτε τα LoveGongs!

Τα LoveGongs κατασκευάζονται από δίσκους βινυλίου που έχουν δώσει χαρά με τη μουσική τους στους ανθρώπους για δεκαετίες. Οι παλιοί δίσκοι μετατρέπονται με τα χέρια και τεχνικές θερμογλυπτικής σε ομοιώματα γκονγκ. Μετά στην επιφάνειά τους εφαρμόζονται διάφορες διακοσμητικές τεχνικές δημιουργώντας τελικά ένα πάντα μοναδικό αναμνηστικό ομοίωμα γκονγκ όπως και τα υψηλής ποιότητας χειροποίητα πραγματικά γκονγκ από μέταλλο.

Τα LoveGongs και το I Love Gongs γεννήθηκαν από το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab Esooptron MCOO το έτος 2016, σαν απάντηση σε ένα πλήθος ερωτημάτων και σκέψεων που μας απασχολούσαν τα προηγούμενα χρόνια. Λειτουργώντας στο πεδίο της μουσικής θεραπείας γκονγκ σχεδόν επί μια δεκαετία τώρα πια, αναζητούσαμε ένα όμορφο αναμνηστικό αντικείμενο για τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις γκονγκ. Η έρευνά μας για μικρά μεταλλικά σουβενίρ γκονγκ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πολύ μικρά μεταλλικά γκονγκ ή τα μεταλλικά ομοιώματα γκονγκ συνήθως δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη ομορφιά, δεν έχουν καν ωραίο αισθητικά ηχητικό αποτέλεσμα, δεν ηχούν σωστά σε σχέση με τα γκονγκ που χρησιμοποιούνται στη μουσική θεραπεία γκονγκ και εντέλει δεν είναι ούτε και φθηνά για να αγοράσει ο καθένας, ακόμη και τα πιο μικρά που κυκλοφορούν διαμέτρου 10 εκατοστών. Την ίδια στιγμή, καθώς κάποιοι από εμάς υπήρξαν στο παρελθόν μουσικοί παραγωγοί / DJs, είχαμε μια μεγάλη συλλογή παλαιών δίσκων βινυλίου για τους οποίους αναζητούσαμε έναν τρόπο αναζωοδότησής τους. Οι δίσκοι βινυλίου μοιάζουν πολύ με τα «άγραφους» δίσκους γκονγκ – τα κυκλικά φύλλα από ειδικό κράμα μετάλλου που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη κατασκευή γκονγκ προηγμένης τεχνολογίας, αυτά που προορίζονται για θεραπευτική χρήση. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της μετατροπής των παλαιών φορέων της μουσικής κάθε είδους σε ομοιώματα γκονγκ, μουσικά όργανα που γεννούν κάθε ήχο. Περαιτέρω, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη σειρά αναμνηστικών ομοιωμάτων γκονγκ για την ανάπτυξη νέων σχεδίων πρωτότυπων γκονγκ από τους ανθρώπους που παίζουν γκονγκ. Μελετήσαμε και πειραματιστήκαμε με τεχνικές θερμογλυπτικής στους δίσκους βινυλίου και δημιουργήθηκαν τα συλλεκτικά αναμνηστικά ομοιώματα γκονγκ από δίσκους βινυλίου LoveGongs που φιλοξενούνται μαζί με άλλα πειραματικά είδη που αναπτύσσει το εργαστήριό μας στην Ελλάδα στην ιστοσελίδα www.ilovegongs.com.

Τα LoveGongs και άλλα πειραματικά είδη που αναπτύσσονται από το εργαστήριο, προσφέρονται αυτή τη στιγμή αποκλειστικά ως δώρο σε φίλους των γκονγκ και μέλη του οργανισμού που συνδράμουν με οιοδήποτε τρόπο στην συνέχιση και περαιτέρω ανάπτυξη του ερευνητικού, κοινωνικού και πολιτιστικού έργου του οργανισμού. Συγκεκριμένα LoveGongs κατά περιόδους προσφέρονται ως δώρο απευθείας σε μέλη του οργανισμού που συνδράμουν με συμβολική συνδρομή, στην ιστοσελίδα members.gonglove.org.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των LoveGongs

Ανακαλύψτε τα LoveGongs! | GongLove ArtLab