Απολογισμός Δραστηριοτήτων Εργαστηρίου της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab για την περίοδο 2013 – 2014

1390

H περίοδος 2013 – 2014 ήταν μια πολύ δραστήρια και γεμάτη νέα πράγματα περίοδος για τα γκονγκ στην Ελλάδα αλλά και την γνώση και την εκπροσώπηση των ελληνικών γκονγκ στο εξωτερικό. Αποχαιρετώντας το 2014, συγκεντρώνουμε σε αυτό το μικρό απολογισμό επιγραμματικά όσα έγιναν, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του θεραπευτικού γκονγκ στην Ελλάδα τη νέα χρονιά. Σας ευχαριστούμε όλους, τις φίλες και τους φίλους των γκονγκ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την υποστήριξη, τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις μας και τις δραστηριότητές μας και την αγάπη σας. Συνεχίζουμε με ακόμη πιο πολύ αγάπη και γκονγκ!

 ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΕΓΚΟΙΜΗΣΗ ΓΚΟΝΓΚ 

Το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιούνη 2014, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Ολονύκτια Εγκοίμηση με Γκονγκ με πολύ μεγάλη επιτυχία. Περισσότεροι από 100 φίλοι και φίλες των γκονγκ της αγάπης συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα, για να γιορτάσουν και να μοιραστούν το ολονύκτιο θεραπευτικό βίωμα των γκονγκ, στην μαγευτική παραλία Φλάμπουρο, στις εγκαταστάσεις του Φλαbaraki. Με 12 γκονγκ των υψηλοτέρων προδιαγραφών για θεραπευτική χρήση και εννέα παίκτες, όλη βραδιά κύλησε καταπληκτικά, από την προσέλευση και το δείπνο, τη μυσταγωγική εγκοίμηση με τις ουράνιες αρμονίες των γκονγκ μέχρι το ξημέρωμα, το πρωινό και το μάθημα γιόγκα στην παραλία. Οι φίλες και οι φίλοι που συμμετείχαν παρέλαβαν το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής τους και δώσαμε ραντεβού στην επόμενη διοργάνωση των γκονγκ της αγάπης. Διαβάστε περισσότερα …>>>

 Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΚΟΝΓΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

Τον Ιούλη του 2014, το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab, ταξίδεψε και συμμετείχε στο μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ, γιορτή κι εκπαίδευση γκονγκ, στην Αγγλία. Οι εκπαιδευτές στην τέχνη του γκονγκ του εργαστηρίου, Ιάσονας Βολάκης και Κωνσταντίνος Περρέας εκπροσώπησαν την Ελλάδα και παρουσίασαν σε ειδική διάλεξη, τη χρήση των γκονγκ στα Ελευσίνια Μυστήρια και τα μαντεία της αρχαίας Ελλάδας, την προέλευση του γκονγκ από την Μινωϊκή Κρήτη, τη σχέση του μεγάλου φιλόσοφου Πυθαγόρα με τα γκονγκ και τη Μουσική των Σφαιρών, τη σχέση του γκονγκ με τις ασπίδες των αρχαίων Ελλήνων, τα ονόματα και τις μορφές του γκονγκ στην αρχαία Ελλάδα, την εξέλιξη του γκονγκ ως λατρευτικό αντικείμενο και τα στοιχεία που το ταυτίζουν με το ιερό Παλλάδιο της αρχαιότητας. Διαβάστε περισσότερα …>>>

 ΠΡΩΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΓΚΟΝΓΚ   

Τον Νοέμβριο του 2013 ξεκίνησε η πρώτη ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην τέχνη του γκονγκ στην Ελλάδα, μια πραγματικά μεγάλη και πρωτοφανής εκπαίδευση ακόμη και για τα δεδομένα του εξωτερικού, διάρκειας επτά μηνών, η οποία περιλάμβανε περισσότερες από 108 ώρες διδασκαλίας, κατάρτισης και εξάσκησης στην τέχνη του γκονγκ, περισσότερες από 220 ώρες πρόσθετης πρακτικής άσκησης και πολυάριθμες συμμετοχές των νέων παικτών – καλλιτεχνών γκονγκ σε θεραπευτικές συνεδρίες γκονγκ – ηχωκαθάρσεις για την επαύξηση της ευαισθητοποίησης και την ολοκληρωμένη τους αντίληψη για το γκονγκ και τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Διαβάστε περισσότερα …>>>

 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΚΟΝΓΚ – ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ – ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ HAPKIDO 

Τον Φεβρουάριο του 2014, ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου κέντρου γκονγκ στην Ελλάδα του «Πρότυπου Κέντρου Μουσικής Έρευνας, Εκγύμνασης και Πολιτισμού GongLove Harmony», του οποίου οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Αιγάλεω, κοντά στον σταθμό του μετρό Αγία Μαρίνα. To Πρότυπο Κέντρο GongLove Harmony είναι Πιστοποιημένο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Τέχνη του Γκονγκ, Εξουσιοδοτημένο κέντρο των γκονγκ κορυφαίας ποιότητας Paiste για την Ελλάδα, Πιστοποιημένο κέντρο Gong Yoga, Ακαδημία Hapkido – Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Korean Sin Moo Hapkido Federation, Μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Gatka – International Gatka Academy (I.G.A.), Πιστοποιημένο Κέντρο Parkour Αιγάλεω (ADAPT Qualification). Μάθετε αναλυτικά για το κέντρο …>>>

 ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΗΧΩΚΑΘΑΡΣΕΙΣ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΓΚΟΝΓΚ 

Καθ’ όλη την περίοδο πραγματοποιήθηκαν πλήθος συστηματικών θεραπευτικών συνεδριών γκονγκ – ηχωκαθάρσεων. Ανάμεσά τους, στην Αθήνα, πέντε στο myyoga.gr, τρεις στο Πangea world music center, έξι στο Bhāvanā Yoga Center σε συνεργασία με τη δασκάλα Kundalini Yoga Lynn Roulo, μια στις Αχαρνές, πέντε στον Αθλητικό Σύλλογο Μέγας Αλέξανδρος στο Αιγάλεω και τέσσερις στο Πρότυπο Κέντρο GongLove Harmony.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ HAPKIDO  

hapkido_gonglove_harmony_march2014_01Στις 28 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε μεγάλη γιορτή – εξετάσεις στο αυθεντικό Hapkido, υπό την εποπτεία του διεθνούς Grand Master Donald Hahn της Ομοσπονδίας Korean Sin Moo Hapkido Federation, την καθοδήγηση του Master Μιχάλη Παλαιολόγου του Α.Γ.Σ. Τζιτζιφιών και την επίβλεψη των Εκπαιδευτών Κωνσταντίνου Περρέα του Πρότυπου Κέντρου GongLove Harmony και Βασίλη Γιοβάνη του Α.Γ.Σ. Αναλήψεως (Θεσσαλονίκης). Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του 3ου Πανελλήνιου Σεμινάριου Sin Moo Hapkido που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 29-30 Μάρτη στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις Αγίου Κοσμά, στο Ελληνικό, και συμμετείχαν εκπαιδευόμενοι στο Hapkido απ’ όλη την Ελλάδα.

 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΚΟΝΓΚ 
gonglove_sam_1140

Από τον Οκτώβριο του 2013 ξεκίνησε το διαρκές ερευνητικό πρόγραμμα για την επίδραση των γκονγκ στον άνθρωπο, με συλλογή εθελοντικά συμπληρωμένων εκτενών λεπτομερών ερωτηματολογίων από τους συμμετέχοντες στις ηχωκαθάρσεις. Μέχρι σήμερα έχουν συλλεγεί πάνω από 400 ερωτηματολόγια, τα οποία αποτυπώνουν ξεκάθαρα την θετική επίδραση της βιωματικής εμπειρίας του γκονγκ στον ανθρώπινο ψυχισμό καθώς και τα θεραπευτικά του αποτελέσματα σε διαστάσεις πέρα από την ψυχική σφαίρα, σωματικά και νοητικά.

 ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΓΚΟΝΓΚ PAISTE 

Ήδη από τον Αύγουστο του 2013, το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab, αναδείχθηκε ως εξουσιοδοτημένο κέντρο των γκονγκ κορυφαίας ποιότητας Paiste για την Ελλάδα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους φίλους και τις φίλες των γκονγκ στην Ελλάδα να μπορούν να προμηθευτούν τα καλύτερα γκονγκ που ενδείκνυνται για θεραπευτική χρήση στις καλύτερες τιμές.

Μάθετε αναλυτικά για τα γκονγκ Paiste …>>>

.

.

 ΝΕΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΚΟΝΓΚ 

Οι εκπαιδευτές του εργαστηρίου, συμμετείχαν το 2014 ως εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι σε διεθνείς εκπαιδεύσεις και απέκτησαν νέες επιπρόσθετες πιστοποιήσεις για το θεραπευτικό γκονγκ και τη χρήση του σε συνδυασμό με τη γιόγκα.

.

.

 Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΚΟΝΓΚ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 

Στις 6 Οκτωβρίου 2013 έγινε ειδική παρουσίαση των γκονγκ με τίτλο «Ο Ιερός Ήχος της Ελευσίνας: από το κεραύνιο ηχείο στο γκονγκ – η σύγχρονη Μουσική των Σφαιρών», στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2013, στο θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, μια μαγική βραδιά, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δείτε εδώ το βίντεο από τη βραδιά …>>>

.

.

.

.

 ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 

Την Κυριακή 12 Γενάρη 2014, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική περιήγηση στο Βοτανικό Κήπο «Ι. & Α. Διομήδους» και ανοικτή προς το κοινό προπόνηση στα γκονγκ χειρός από την ομάδα εκπαίδευσης των γκονγκ, με σκοπό την ενίσχυση του πολύ σημαντικού έργου που επιτελείται στον κήπο. Διαβάστε περισσότερα …>>>

.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

gonglove_enallaxi_0001Τον Οκτώβρη του 2013 έγινε παρουσίαση των γκονγκ στο Φεστιβάλ Εναλλακτικών Θεραπειών, Διαλογισμού & Ανώτερης Συνειδητότητας – 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ρέικι, η συμμετοχή και παγκόσμια πρώτη των γκονγκ σε καλλιτεχνική – χορευτική παράσταση Tango, το «+/- Tango», καθώς και παρουσιάσεις στα δύο Φεστιβάλ «Ενάλλαξη».

.

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ 

gonglove_davinci_0289Την Κυριακή 12 Γενάρη 2014, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της ομάδας εκπαίδευσης στην τέχνη του γκονγκ στην έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι: O Άνθρωπος, O Εφευρέτης, H Ιδιοφυία» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

.

 ΓΚΟΝΓΚ & ΑΙΩΡΗΣΗ  

gonglove_harmony_aerial_1980Στις 3 Μαϊου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Κέντρο GongLove Harmony για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο ειδική θεραπευτική συνεδρία γκονγκ – ηχωκάθαρση με χρήση εξοπλισμού αιώρησης για τους συμμετέχοντες.

.

.

 ΤΑ ΓΚΟΝΓΚ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ – ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΓΚΟΝΓΚ  

Το Σεπτέμβρη του 2014, είχαμε την τιμή να ταξιδέψουμε στην Αίγινα, καλεσμένοι της δασκάλας γιόγκα Jody Lawrence από την Αγγλία και της ομάδας της μαζί με τον Graham Bater, γνωστό διεθνώς καλλιτέχνη του γκονγκ. Στα πλαίσια των διακοπών γιόγκα που διοργανώνει η Jody Lawrence εδώ και πολλά καλοκαίρια στην Αίγινα, ο Ιάσονας Βολάκης και ο Κωνσταντίνος Περρέας από το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab, οδήγησαν μια νυκτερινή μυσταγωγική ηχωκάθαρση με τις ουράνιες αρμονίες των γκονγκ και την επόμενη μέρα συντρόφεψαν με τα γκονγκ την χαλάρωση μετά την πρωινή τάξη γιόγκα.

 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ  

gonglove_palladion_tour_2015Πολλά είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή για την νέα περίοδο. Από αυτά που μπορούμε ήδη να ανακοινώσουμε είναι η συμμετοχή μας στη διοργάνωση το Σεπτέμβρη του 2015 για πρώτη φορά στην Ελλάδα διακοπών γκονγκ και γιόγκα στην Πάρο, ειδικά για τους φίλους των γκονγκ και της Ελλάδας από το εξωτερικό. Μια διοργάνωση του δασκάλου των γκονγκ και δημιουργού του συστήματος Gong Yoga Mehtab Benton, από τις Η.Π.Α. με τη συμμετοχή και την υποστήριξη του Εργαστηρίου της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab. Χαιρόμαστε πολύ που οι φίλοι των γκονγκ από το εξωτερικό για πρώτη φορά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν Ελλάδα και πολύ γκονγκ!
Φυσικά συνεχίζουμε τις συστηματικές θεραπευτικές ηχωκαθάρσεις με γκονγκ που τόσο αγαπάτε, οι προετοιμασίες για την επόμενη ολονύκτια εγκοίμηση έχουν ήδη ξεκινήσει, ξεκινά η δεύτερη ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην τέχνη του γκονγκ, το ερωτηματολόγιο της έρευνάς μας για το γκονγκ μεταφράζεται στα αγγλικά για να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο σε αντίστοιχη έρευνα στο εξωτερικό, προχωρούν οι εργασίες για την έκδοση του πρώτου βιβλίου για το θεραπευτικό γκονγκ στην ελληνική γλώσσα, και πολλά πολλά ακόμη έρχονται που θα τα μοιραστούμε τη νέα χρονιά με τις φίλες και τους φίλους των γκονγκ.