Βάσεις Γκονγκ

1153

gonglove_paiste_stands_02Η βάση πάνω στην οποία στηρίζονται τα γκονγκ για να παίξεις μαζί τους είναι κρίσιμο αντικείμενο για πολλούς λόγους. Ενδεικτικά, μια καλή βάση γκονγκ πρέπει να είναι ανθεκτική σε συνεχείς δονήσεις και κραδασμούς, να έχει το κατάλληλο βάρος και κατασκευή – γεωμετρία για να είναι σταθερή και να μη ταλαντώνεται μαζί με τα γκονγκ κατά το δυνατόν, να είναι ασφαλής και συμπαγής σε κάθε περίπτωση στα θέματα συναρμολόγησης και να μην έχει μέρη που συντονίζονται και προκαλούν ενοχλητικά τριξίματα και θορύβους κατά τη διάρκεια των συνεδριών.  Ακολουθούν τα θέματα αισθητικού γούστου αλλά και πρακτικά θέματα όπως το ύψος των παικτών, οι φυσικές τους ικανότητες  και η εκπαίδευση για την άρση με σωστό τρόπο του βάρους μιας αποσυναρμολογημένης βάσης γκονγκ μεγάλων διαστάσεων, αλλά και τη διαδικασία συναρμολόγησής της. Οι βάσεις γκονγκ της Paiste καλύπτουν όλα τα υψηλά κριτήρια ποιότητας που θέλει ένας παίκτης γκονγκ από τον εξοπλισμό του και είναι δοκιμασμένες πολλά χρόνια. Από τα αρχικά κριτήρια για να διαλέξετε βάση για το γκονγκ σας είναι η δυνατότητα μεταφοράς της, ο αριθμός των γκονγκ που μπορεί να στηρίξει και η γεωμετρική φόρμα. 

ΤΕΤΡΑΓΩΝΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ 

Οι τετράγωνες ορχηστρικές βάσεις γκονγκ της Paiste είναι αυτές που χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους παίκτες γκονγκ για πολλά χρόνια και συμφωνούν όλοι ότι είναι οι καλύτερες. Είναι κατασκευασμένες από χαλύβδινους σωλήνες τετραγωνικής διατομής, οι οποίοι συναρμολογούνται τμηματικά με την χρήση «πεταλούδων» – παξιμαδιών (περικόχλιων) σφιγκτήρων με λαβή πεταλούδας. Το ύψος τους προσαρμόζεται ανάλογα με την επιθυμία του παίκτη, ώστε να μπορεί να φθάνει να παίξει στο γκονγκ σε κάθε περίπτωση. Τα πόδια της βάσης έχουν την κατάλληλη κλίση για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ισορροπίας. Η μεταφορά τους είναι εύκολη, αφού αποσυναρμολογημένες σε κομμάτια, χωρούν σε ένα μεσαίου μεγέθους αυτοκίνητο. Δεν είμαστε βέβαιοι για το εύκολο της μεταφοράς βάσεων για γκονγκ διάστασης πάνω από 40 ίντσες. Όλες οι βάσεις έχουν μαύρο χρώμα. Υπάρχουν σε δυο βασικές εκδόσεις, η μία για ένα γκονγκ και η άλλη έκδοση είναι για δύο γκονγκ κι έχει επιπλέον ρόδες υψηλής ποιότητας. Κυκλοφορούν αντίστοιχα σε επτά και πέντε διαφορετικές διαστάσεις ανάλογα με το γκονγκ που προορίζονται. Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας.

ΕΙΔΟΣ ΒΑΣΗΣ ΓΚΟΝΓΚΓΚΟΝΓΚΑΡΙΘΜΟΣ ΓΚΟΝΓΚΡΟΔΕΣ
ΜΟΝΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ20/22”1OXI
ΜΟΝΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ24/26”1OXI
ΜΟΝΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ28”1OXI
ΜΟΝΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ30"1OXI
ΜΟΝΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ32/34"1OXI
ΜΟΝΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ36/38/40"1OXI
ΜΟΝΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ50"1OXI
ΔΙΠΛΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ20/22”2NAI
ΔΙΠΛΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ24/26”2NAI
ΔΙΠΛΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ28/30"2NAI
ΔΙΠΛΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ32/34"2NAI
ΔΙΠΛΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ36/38/40"2NAI

gonglove_paiste_stands_04
Τετράγωνες ορχηστρικές βάσεις

ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΒΑΣΕΙΣ 

Οι στρογγυλές ορχηστρικές βάσεις γκονγκ της Paiste είναι ένα κυκλικό πλαίσιο μαύρου χαλύβδινου σωλήνα κυκλικής διατομής, πάνω στον οποίο βιδώνονται τα δύο πόδια σχήματος “U” με “πεταλούδες”. Κυκλοφορούν σε έξι διαστάσεις για γκονγκ από 20 έως 40 ίντσες (50 έως 101 εκατοστά). Τα πόδια αποσυναρμολογούνται για εύκολη μεταφορά αλλά το κυκλικό πλαίσιο είναι ενιαίο, με αποτέλεσμα η δυνατότητα μεταφοράς τους να έχει να κάνει καθαρά με το μέγεθος του κυκλικού πλαισίου και τις χωρητικές δυνατότητες του οχήματος μεταφοράς. Είναι φτιαγμένες για ένα γκονγκ το οποίο κρεμιέται από γάντζους στη μέση του πλαισίου.

ΕΙΔΟΣ ΒΑΣΗΣ ΓΚΟΝΓΚΔΙΑΣΤΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ
ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ20/22"
ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ24/26"
ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ28"
ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ30"
ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ32/34"
ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ36/38/40"

gonglove_paiste_stands_06

ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Οι επιδαπέδιες ή ημικυκλικές βάσεις για γκονγκ της Paiste αποτελούνται από ένα κυκλικό ανοιχτό πλαίσιο στο σχήμα ημισελήνου ή του γράμματος “C” με πολύ μικρά πόδια ώστε να είναι μια βάση χαμηλού ύψους, κοντά στο πάτωμα. Φτιαγμένη από σφυρηλατημένο σίδηρο, βαμμένο μαύρο, είναι πολύ βαριά και σταθερή. Είναι αυτή που προτιμούν οι δάσκαλοι γιόγκα για τα γκονγκ τους, ώστε να μπορούν καθιστοί στο έδαφος να κατευθύνουν διαλογισμούς παίζοντας γκονγκ. Το γκονγκ κρεμιέται μέσα στο πλαίσιο από ειδικούς γάντζους. Τα πόδια της βάσης τα οποία είναι αποσπώμενα, βιδώνονται με “πεταλούδες”. Υπάρχει διαθέσιμη σε 10 μεγέθη για γκονγκ από 20 έως 38 ίντσες (50 έως 96 εκατοστά) και για τα τρία Deco διακοσμητικά γκονγκ σε 3 κατά πολύ μικρότερες διαστάσεις.

ΕΙΔΟΣ ΒΑΣΗΣΕΙΔΟΣ / ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΗΜΙΚΥΚΛΙΚΗDECO 7"
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΗΜΙΚΥΚΛΙΚΗDECO 10"
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΗΜΙΚΥΚΛΙΚΗDECO 13"
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΗΜΙΚΥΚΛΙΚΗ20"
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΗΜΙΚΥΚΛΙΚΗ22"
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΗΜΙΚΥΚΛΙΚΗ24"
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΗΜΙΚΥΚΛΙΚΗ26"
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΗΜΙΚΥΚΛΙΚΗ28"
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΗΜΙΚΥΚΛΙΚΗ30"
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΗΜΙΚΥΚΛΙΚΗ32"
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΗΜΙΚΥΚΛΙΚΗ34"
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΗΜΙΚΥΚΛΙΚΗ36"
ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ ΗΜΙΚΥΚΛΙΚΗ38"

gonglove_paiste_stands_07

ΤΡΑΠΕΖΟΕΙΔΕΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΓΚΟΝΓΚ  

Οι τραπεζοειδείς βάσεις της Paiste είναι κατασκευασμένες για γκονγκ πολύ μεγάλων διαστάσεων 60-80 ίντσες (1,5 -2 μέτρα). Σε μαύρο χρώμα.

ΕΙΔΟΣ ΒΑΣΗΣΔΙΑΣΤΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ
ΤΡΑΠΕΖΟΕΙΔΗΣ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ60"
ΤΡΑΠΕΖΟΕΙΔΗΣ ΒΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ80"

gonglove_paiste_stands_08

 ΕΠΙΤΟΙΧΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΓΚΟΝΓΚ DECO 

Υπάρχουν διαθέσιμες επιτοίχιες αναρτήσεις για τα τρία μικρά Deco διακοσμητικά γκονγκ της Paiste.

ΕΙΔΟΣ ΒΑΣΗΣΔΙΑΣΤΑΣΗ ΓΚΟΝΓΚ
ΕΠΙΤΟΙΧΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ DECO ΓΚΟΝΓΚ7/10"
ΕΠΙΤΟΙΧΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ DECO ΓΚΟΝΓΚ13"

gonglove_paiste_stands_09