Ειδικές πληροφορίες για τους ασκούμενους στο Hapkido

Ειδικές πληροφορίες για τους ασκούμενους στο HapkidoΑσκούμενε σε ενδιαφέρει

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε μόνο για να σε ενημερώσει να επιλέξεις σωστά ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΔΙΔΑΞΕΙ  HAPKIDO. Επειδή το Hapkido είναι σχετικά νέο στην Ελλάδα πολλοί «δάσκαλοι» θεώρησαν σωστό να το καπηλευθούν ο καθένας για τους δικούς του λόγους.  Άλλος γιατί ήθελε ευκαιριακά να πλουτίσει παρέχοντας ιδιαίτερα μαθήματα η να διδάσκει στη σχολή του χωρίς να έχει τις απαιτούμενες γνώσεις, άλλος ικανοποιώντας προσωπικές φιλοδοξίες και απωθημένα αυτοχρίζοντας τον εαυτό του με δικά του πτυχία, υψηλόβαθμο Ντάν, άλλος ιδρύοντας δικό του στύλ Hapkido άλλος αγοράζοντας Ντάν και προαγωγές σαν να κάνει εμπορική δοσοληψία.

Έχω ακούσει κατά καιρούς για τραυματισμούς για τεχνικές που θυμίζουν κάτι άλλο όπως π.χ. ΜUΑΙ THAI ή KUNGFU και όχι HAPKIDO, για υπέρμετρα υψηλές συνδρομές, επικαλούμενοι βαθιά γνώση και διάφορα άλλα … Για αυτό λοιπόν ασκούμενε όταν θελήσεις να ασχοληθείς με την τέχνη αυτή θα πρέπει πρώτα να ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ.

Κάνε συγκρίσεις. Ψάξε στο διαδίκτυο για τον φορέα που εκπροσωπεί η κάθε σχολή, εάν είναι έγκυρος η όχι και αν διδάσκει αυτούσιο Hapkido και όχι κάποια παραλλαγή. Αν καταλήξεις σε κάποια από αυτές θα πρέπει να ζητήσεις να δεις τις προαγωγές του δασκάλου που θα σε εκπαιδεύσει

Το Hapkido έγινε γνωστό μετά το 2000 με τον ερχομό του  GRAND MASTER KWANG SIK MYUNG στην χώρα μας. Από το 1996 έως το 2000 διδασκόταν το AIKIDO (ΑΪΚΙΝΤΟ) το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το Hapkido αλλά εκεί έγινε η πρώτη καπηλεία αφού πολλοί το ονόμασαν Hapkido για να το ξεπουλήσουν.

 Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΤΟΥ HAPKIDO ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ: 

  • ΓΙΑ 1Ο ΝΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ
  • ΓΙΑ 2Ο ΝΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ  ΣΥΝΟΛΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ
  • ΓΙΑ 3Ο ΝΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ  ΣΥΝΟΛΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ
  • ΓΙΑ 4Ο ΝΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ  ΣΥΝΟΛΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ
  • ΓΙΑ 5Ο ΝΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ  ΣΥΝΟΛΟ 18 ΧΡΟΝΙΑ
  • ΓΙΑ 6Ο ΝΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ  ΣΥΝΟΛΟ 24 ΧΡΟΝΙΑ

Ειδικές πληροφορίες για τους ασκούμενους στο HapkidoΑσχολούμαι από το 1985 όταν το Hapkido ήταν ακόμη εντελώς άγνωστο ακόμη και σαν λέξη, και πρόσφατα απέκτησα το 6ο Ντάν. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη δεκαετία ενασχόλησης και είτε έχουν ιδρύσει δικά τους στυλ είτε έχουν αγοράσει πτυχία και είναι ήδη υψηλόβαθμα ντάν. Υπάρχουν δάσκαλοι που προάγονται κάθε χρόνο και τώρα υποστηρίζουν ότι έχουν βαθιά γνώση της τέχνης  και ότι προσφέρουν το Hapkido αυτούσιο στην αυθεντική του μορφή. Υπάρχουν πολλοί «πατέρες» του Hapkido που είναι υπεύθυνοι εξάπλωσης χωρίς να ξέρουν να διδάξουν ούτε τις βασικές πτώσεις και τεχνικές. Άλλοι διδάσκουν μία μία τις τεχνικές κοιτώντας τες μέσα από διάφορα βιβλία κάτι που δείχνει ότι δεν γνωρίζουν καν τι να διδάξουν. Άλλοι αντιγράφοντας κορυφαίους κορεάτες δασκάλους πουλάνε κακέκτυπα αντίγραφα σημειώσεων, βιβλίων και DVD για να κλέψουν λίγη από τη δόξα των πραγματικών πατέρων της τέχνης.

ΑΣΚΟΥΜΕΝΕ

Ειδικές πληροφορίες για τους ασκούμενους στο HapkidoΟ μελλοντικός σου δάσκαλος θα πρέπει να σου δείξει το σεβασμό που σου αρμόζει , να είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου και να μην κρύβει την διαδρομή του στο χώρο μας απλά για να καλύψει την ανεπάρκειά του.

Προσωπικά όταν έρχεται κάποιος νέος ασκούμενος υποψήφιος στο σύλλογο μου του προσφέρω μία προπόνηση δωρεάν για να διαμορφώσει άποψη και μετά συζητάμε τις λεπτομέρειες της εγγραφής του. Ζητήστε το ίδιο και συγκρίνετε πριν αποφασίσετε. Είχα κάνει και παλαιότερα την απόπειρα να ενημερώσω τον κάθε ενδιαφερόμενο μέσω διαδικτύου αλλά βρήκα πολλά εμπόδια.

Σε κάθε μου μάθημα λέω στους μαθητές μου ότι είμαστε οι τελευταίοι τροχοί της άμαξας και ότι η σκληρή δουλειά θα μας ανεβάζει μέρα με τη μέρα και ένα μικρό σκαλοπάτι, με κύριο στόχο να γυμνάσουμε σώμα και πνεύμα και  να γινόμαστε καλύτεροι.
Στις αρχές του Hapkido δεν χωράει ούτε η αλαζονεία ούτε η καπηλεία. Το Hapkido διδάσκει τον βαθύ σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και τη σκληρή δουλειά που θα επιφέρει την απόκτηση της γνώση.

Υπάρχουν σήμερα πολλά νέα και αξιόλογα παιδιά που δουλεύουν καθημερινά σκληρά και κάνουν τα πρώτα τους βήματα σαν εκπαιδευτές στο Hapkido. Υπάρχουν επίσης παλαιοί συνάδελφοι από άλλο στυλ πολεμικής τέχνης διδάσκοντας Hapkido που δεν κυνηγούν Νταν και δόξα αλλά γνωρίζουν τα όρια τους και μέσα σε αυτά μεταδίδουν τη γνώση που έχουν προσπαθώντας κι εκείνοι μέρα με τη μέρα να βελτιωθούν.

E.H.A.ΤΟ ΧΑΠΚΙΝΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΔΟΠΑΤΗΘΗΚΕ ΑΓΡΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕΣΩ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΚΟΡΕΑΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.
ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ Ή ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ


ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
7Ο ΝΤΑΝ HAPKIDO
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ EUROPEAN HAPKIDO ALLIANCE (E.H.A.) – THE KOREA HAPKIDO FEDERATION ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΤΟΥ Α.Γ.Σ. ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ
ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΧΑΠΚΙΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 1985