Εκδήλωση για την Υπεράσπιση του Μπαρουτάδικου | Κυριακή 1 Ιούλη 2018

Κυριακή 1 Ιούλη 2018, Live Hip Hop Jam + Θεατρικό σκέτς "οι δυο κουφοί", 19:00 στο Πατινάζ, Μπαρουτάδικο

1571
Καμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης από τον οργανισμό μας για την προστασία του Μπαρουτάδικου - Μάρτιος 2018.
Καμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης από τον οργανισμό μας για την προστασία του Μπαρουτάδικου – Μάρτιος 2018. Οι «προτάσεις» του συστήματος εξουσίας και φιλοσοφικά ερωτήματα της Πανίδας του Μπαρουτάδικου.

Συμβολικά τα γκονγκ έκρουαν συναγερμό επί ένα χρόνο από την προσγείωση του ερευνητικού έργου του οργανισμού μας το Μάιο 2017 μέχρι και τον Ιούνιο 2018, στο Άλσος Αιγάλεω Μπαρουτάδικο. Πολλαπλά τα θέματα ελλείμματος δημοκρατίας στο Δήμο Αιγάλεω, διακριτική μεταχείριση εξυπηρετούντων τοπικά συμφέροντα, κάλυψη ανεύθυνων και απαράδεκτων συμπεριφορών προς πολίτες από εργολάβους του Δήμου, μη διαφάνεια – παρεμπόδιση κοινωνικού ελέγχου, αδιαφορία προς τις διαμαρτυρίες πολιτών, διαπλεκόμενα εμπορικά τοπικά μέσα, «δημοσιογράφοι» και ομάδες ενημέρωσης που καταπνίγουν φωνές αντιφρονούντων, μέχρι κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων τρίτων για εξυπηρέτηση ημετέρων, υπονόμευση και παρεμπόδιση φιλανθρωπικού έργου ανεξάρτητων από κόμματα και πολιτική φορέων είναι ολίγα από τα «κακούδια» που έφερε στο καλάθι μας η επαφή με τις αρχές του Δήμου Αιγάλεω που όλα τα βλέπει και την ενδιαφέρουν μόνο αν έχουν υπόσταση ως ανταλλάγματα πολιτικών σταδιοδρομιών και φέρουν ψηφοθηρικό όφελος.

Με χαρά βλέπουμε να έχουν αναλάβει πλέον δράση οι πραγματικοί δικαιούχοι των ελεύθερων χώρων πρασίνου, αυτοί που διαμένουν, διαβιούν και υπερασπίζονται χρόνια τώρα τους ελάχιστους ανοικτούς χώρους πρασίνου, την τελευταία εναπομείνουσα φύση – καταφύγιο μέσα στη πόλη, για τους ανθρώπους που πνίγονται στο όλο και πιο απάνθρωπο καθημερινό γίγνεσθαι της ελληνικής δυστοπίας. Είμαστε στο πλευρό σας με τις μικρές μας ανθρώπινες δυνάμεις και τη βροντερή – όταν και αν χρειαστεί – φωνή των γκονγκ.

Για τον Μουσικό Χριστιανικό Ορθόδοξο Οργανισμό GongLove ArtLab Esooptron MCOO
Ιάσονας Βολάκης / Γιώργος Μητρόπουλος


 

Κυριακή 1 Ιούλη – Πατινάζ, Μπαρουτάδικο 19:00

Live Hip Hop Jam + Θεατρικό σκέτς «οι δυο κουφοί»

Για την υπεράσπιση του Πατινάζ, του Μπαρουτάδικου
Για την υπεράσπιση των χώρων πρασίνου, του δημόσιου χώρου
Για την υπεράσπιση των ζωών μας…

Κυριακή 1 Ιούλη – Πατινάζ, Μπαρουτάδικο 19:00 (Μυκηνών & Εδέσσης) Αιγάλεω.

  • 19:30 Θεατρικό σκέτς «οι δυο κουφοί «
  • 20:30 Live Hip Hop JAM

 

 


Ασφυκτιούμε.
Τό τσιμεντο, μας πνίγει. Τα φράγκα σας, βρωμάνε.
Ασφυκτιούμε στο φανταχτερό κόσμο του “εμπορεύματος”, όπου το “θέαμα” κυριαρχεί…

Παίρνουμε μια ανάσα σε παλιά εργοστάσια,
όπου στεγάζουμε τις επιθυμίες και τα κοινά μας όνειρα.
Και τα βγάζουμε βόλτα στα πάρκα και στις πλατείες…
Η μόνη περιουσία μας, τα πάρκα, οι πλατείες, το Μπαρουτάδικο, μαζί με τις στιγμές και τα λόγια μας.

Δυο λόγια, για τέσσερα χρόνια πίσω…

Πάνε -παρα κάτι-τέσσερα χρόνια από τότε που η δημοτική αρχή και εργολάβοι ονειρευόντουσαν έναν βρεφονηπιακό σταθμό – και πιο γεμάτες τις τσέπες τους.
Τη στιγμή που στο Αιγάλεω (και όχι μόνο) υπολειτουργούσαν και υπολειτουργούν όλοι οι υπόλοιποι παιδικοί σταθμοί και τα σχολειά.
Κρίση βλέπετε, και το ελληνικό κράτος γουστάρει να δίνει τα λεφτά σε μπάτσους, στρατό, δικαστές και τα ρέστα του σε επιδόματα, υγεία και εκπαιδευτικό σύστημα.

Πάνε τέσσερα χρόνια από τότε που η δημοτική αρχή και εργολάβοι ονειρευόντουσαν ένα κομμάτι «πράσινου» τσιμέντου, στο Πατινάζ. Ρε πάμε καλά; «Πράσινο» Τσιμέντο;

Ρε Πάμε καλά; Τσιμέντο στο Μπαρουτάδικο;*

Πάνε τέσσερα χρόνια προσπαθώντας να μας καταστείλουν με κάθε μέσο που διέθεταν (μπάτσοι, ευυπόληπτοι πολίτες, δημοψηφίσματα, μεσοβέζικες – ψευτοπράσινοοικολογικές- κουραφέξαλα- λύσεις, λάσπη για όσους και όσες αντιστέκονταν), αλλά μάταιος κόπος.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια, για να φτάσουμε στο σήμερα…

Καλοκαίρι του 2018 και είμαστε ακόμη στο πατινάζ, “στη πίστα”, στο “Μπαρού”. Σφιγγουμε τις γροθιές και φωνάζουμε ‘’το πατινάζ θα μείνει’’.
«Ποτε δε θα υποκύψουμε, και όπως Ποτε δεν θα αφήσουμε να σκοτώνετε αργά το Μπαρουτάδικο.”

Και ρωτάμε, χωρίς να πάρουμε απάντηση “ποιός θα τολμήσει να το πάρει;”

Μετά από τέσσερα χρόνια, οι στίχοι πιο ώριμοι, πιο στοχευμένοι, ένα κομμάτι μας, οι λούπες και τα μπιτ πιο δυνατά, ο χορός πιο έντονος, τα σπρέι στη τσάντα, όπως πάντα, η δίψα για skate άσβηστη,οι γροθιές σφιγμένες και με τις επιθυμίες και τα κοινά μας όνειρα να “καίνε” ανάμεσα στα δέντρα…

Το τσιμέντο, μας πνίγει/ τα φράγκα, μας βρωμάνε/ στις πλατείες και στα πάρκα ανασαίνουμε

Υπόγειος Ήχος – Ιούνης 2018 (update)