Ελληνικό Φως στα Γκονγκ | Wikipedia VS Gong vol. 2

Μετά από πολλές προσπάθειες του οργανισμού μας, αποκαθίσταται σταδιακά παγκόσμια η ιστορική αλήθεια για την προέλευση του γκονγκ από την Αρχαία Ελλάδα.

1506

Ελληνικό Φως στα Γκονγκ | Wikipedia VS Gong vol. 2

Μετά από 5 χρόνια συνεχούς αρχαιολογικής και ιστορικής έρευνας και πολλούς τσακωμούς με τους διαχειριστές αλλά και τους διακινητές ψευδών πληροφοριών για τις αναλήθειες και τις ανακρίβειες που γράφονταν για το μουσικό όργανο γκονγκ στη Wikipedia και παντού, αρχίζει σταδιακά – και φυσικά με πολύ αργά βήματα που εκτιμούμε ότι θα πάρουν κανά δυο γενιές ακόμη, να αποκαθίσταται η αλήθεια, έστω και με τη μέθοδο της κλοπής της έρευνάς μας.

Για την ιστορία, μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο Γιατί τα Γκονγκ δε χάνουν το χρόνο τους με τη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ τι συνέβαινε με το λήμμα για το γκονγκ μέχρι την παρέμβασή μας και το τι υποστήκαμε όταν παραθέσαμε αληθή γνώση με βιβλιογραφία. Φυσικά και πάψαμε να ασχολούμαστε μαζί τους, έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να φροντίσουμε, τους ανθρώπους που αγαπούν τα γκονγκ και βρίσκουν τη ψυχή τους με αυτά, τώρα και ένα ολόκληρο Άλσος Αιγάλεω και τα παιδιά του Μπαρουτάδικου, πολύ ασχοληθήκαμε με αυτούς που έχουν χάσει τη ψυχή τους στις οθόνες του ψέμματος τους.

Σήμερα, μετά από ένα μήνα περίπου από τη παρέμβαση μας, το αγγλικό λήμμα της Wikipedia το οποίο επί χρόνια έγραφε ψευδώς ότι τα γκονγκ προέρχονται από την Κίνα και έτσι λειτουργούσε σαν παγκόσμιος παραπλανητής της κοινής γνώμης και σαν κατευθυντής ενός τεράστιου εμπορικού κυκλώματος αναμνηστικών, σουβενίρ και πανάκριβων μουσικών οργάνων, τώρα πλέον αναφέρει ότι υπάρχουν υποθέσεις ότι τα γκονγκ προέρχονται από την Κεντρική Ασία αλλά επειδή τους καταγγείλαμε τώρα πια τα γκονγκ «χρησιμοποιούνταν ευρέως στην αρχαία Ελλάδα και την Ρώμη, για παράδειγμα στο διάσημο μαντείο της Δωδώνης».

Και για να μη ξεχνάμε μέχρι τη παρέμβασή μας, οι Έλληνες διάβαζαν επί χρόνια στη ΨΕΥΤΡΑ WIKIPEDIA,  όταν έψαχναν πληροφορίες για το γκονγκ (η ορθογραφία είναι η αυτούσια του λήμματος των «επιστημόνων»-«διαχειριστών» της Wikipedia):

Το »’γκονγκ»’ ή γκογκ είναι κρουστό που προέρχεται από την Ανατολική και την και κατασευάζεται ήδη απο τον 6ο αιώνα π.Χ. Αποτελείται από ένα μεγάλο μεταλλικό δίσκο με κυρτό χείλος, που τον έκρουαν με πέτσινο ραβδί. Προέρχεται από τη Κίνα και στη συνέχεια διαδόθηκε στη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ χρησιμοποιείται επίσης ως τμήμα των δυτικών συμφωνικών ορχηστρών. Κατά τη κρούση, το γκονγκ που διαθέτει αρκετή επίπεδη επιφάνεια πάλλεται και παράγει μια ποικιλία τόνων.

Προσέξτε πόσο ωραία το αληθές 600 μ.Χ. έχει γίνει ψεύτικο 600 π.Χ. και πόσο άνετα λένε εκεί στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ότι το γκονγκ προέρχεται από την Κίνα! Θα πρέπει να περιμένουμε να γίνουν μερικές ακόμη εκθέσεις όπως η Δωδώνη, το μαντείο των ήχων, από επίσημους αρχαιολογικούς φορείς για να «θυμηθούν» οι ξένοι έμποροι αυτό που επισήμως γνωρίζουν οι πραγματικοί ερευνητές και οι επιστήμονες και οι Κινέζοι, που οι ίδιοι καταγράφουν την προέλευση του γκονγκ από τη δύση και την υιοθέτησή του από αυτούς το 600 μ.Χ. Είπατε τίποτε;

Για όσους διαδίδουν στην Ελλάδα ότι το γκονγκ είναι ανατολίτικο και ντύνονται σα καραγκιόζηδες για να πουλάνε εξωτισμό σε «πλούσιους» αμόρφωτους που αναζητούν ό,τι λάχει, και όλους αυτούς που παίζουν γκονγκ στη σύγχρονη εποχή με κινέζικα ή ινδικά ή άλλα σύμβολα, κινέζικης κατασκευής και κινέζικης ποιότητας, να θυμούνται ότι το γκονγκ είναι η μουσική ασπίδα των αρχαίων Ελλήνων, το πιο ιερό μουσικό τους όργανο, το Παλλάδιο που προστάτευε τις πόλεις τους, η ασπίδα της ειρήνης της πόλης κάθε Έλληνα. Αν εμείς θέλουμε να το βλέπουμε ως κάτι άλλο, δημοκρατία έχουμε και νου επίσης. Όταν έρθουν στην επιφάνεια τα ιστορικά στοιχεία σύνδεσης του γκονγκ με τη Μονή της Χάλκης, τη Μονή των Εσώπτρων στην Κωνσταντινούπολη, θα  διαπιστώσουμε ότι το γκονγκ τυγχάνει ακόμη και επί χριστιανισμού ιερό μουσικό όργανο και για τους Έλληνες και για όλους τους χριστιανούς. Γι’ αυτό και πάντα ήταν μόνο στα χέρια ιερέων, ασκητών και μοναχών. Ε, καλά, το έπαιζε και η Μήδεια με τις φίλες της τις μάγισσες στην Ελευσίνα, μήπως και τουμπάρουν τον Ιάσονα και πάρουν πίσω το Χρυσόμαλλο Δέρας, λέει η μυθολογία. Μόνο που η Μήδεια έσφαξε τα παιδιά της, και ο Ιάσονας βγήκε στη σύνταξη με μια καλή κοπέλλα. Έτσι μας έμαθαν οι δάσκαλοί μας, έτσι λέμε κι εμείς.

Με τις ευλογίες των γκονγκ, καλή χώνεψη στους περιπλανώμενους ινδούς φακίριδες και μάγους, «απόγονους» των αρχαίων Ελλήνων. Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, Καλή Παναγιά να μας εύρει! Χαιρετισμούς στη Βίκυ και την Παίδεια! Αλήθεια, παιδιά μου, τώρα τι θα γράφετε και πως θα ντύνεστε; Χλαμύδες θα βρούμε στα καρναβάλια, κάνουμε έρανο αν χρειαστεί.

Παρακαλώ την Αγάπη σας να με συγχωρέσει 🙂 Γράφω ό,τι μου κατέβει.

Για το GongLove Esooptron MCOO
Προσωρινός Γραμματέας
Ιάσονας Βολάκης, Φυσικός

Διαβάστε περισσότερα για την αρχαιολογική μας έρευνα για το γκονγκ:

 

Το »’γκονγκ»’ ή γκογκ είναι κρουστό που προέρχεται από την Ανατολική και την και κατασευάζεται ήδη απο τον 6ο αιώνα π.Χ. Αποτελείται από ένα μεγάλο μεταλλικό δίσκο με κυρτό χείλος, που τον έκρουαν με πέτσινο ραβδί. Προέρχεται από τη Κίνα και στη συνέχεια διαδόθηκε στη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ χρησιμοποιείται επίσης ως τμήμα των δυτικών συμφωνικών ορχηστρών. Κατά τη κρούση, το γκονγκ που διαθέτει αρκετή επίπεδη επιφάνεια πάλλεται και παράγει μια ποικιλία τόνων.