Ηχωκάθαρση © Εξειδικευμένη Μουσική Θεραπεία Γκονγκ

Ηχωκάθαρση © ονομάζεται η εξειδικευμένη συνεδρία μουσικής θεραπείας γκονγκ εφόσον διεξάγεται σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, πιστοποιήσεις, ποιοτικές και καλλιτεχνικές απαιτήσεις που έχει θεσπίσει και ορίζει το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab Esooptron MCOO, ο πρώτος παγκόσμια επιστημονικός ερευνητικός οργανισμός αφοσιωμένος στη μελέτη, ανάδειξη και προστασία του αρχαιοελληνικού μουσικοθεραπευτικού οργάνου που σήμερα ονομάζεται γκονγκ.  Ο όρος ηχωκάθαρση ορθά γράφεται με ω και όχι ως το ηχητικό συνώνυμό του ηχοκάθαρση, διότι ο ήχος του γκονγκ δεν είναι ο ήχος της κρούσης του επικρουστήρα (της ειδικής «μπαγκέτας» που χρησιμοποιούμε) στο γκονγκ αλλά ο αντίλαλος – η αντήχηση – η ηχώ του γκονγκ, ο φυσικός τρόπος με τον οποίο το γκονγκ μετατρέπει από μόνο του την κρούση σε ηχώ.

Η εμπειρία της ηχωκάθαρσης, είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία που μόνο βιωματικά μπορεί να γίνει κατανοητή. Το γκονγκ είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που με τις δονήσεις και τον ήχο του επιδρά άμεσα στο σώμα, στα συναισθήματα, το νου και την αντίληψη. Οι δονήσεις του γκονγκ είναι τόσο πυκνές που γίνονται αισθητές από απόσταση, είναι τόσο λεπτοφυείς ώστε υπεισέρχονται στο σώμα και κάνουν μασάζ σε βάθος μέχρι τον πυρήνα των κυττάρων, επιφέροντας χαλάρωση και αναζωογόνηση και ανακουφίζοντας από σωματικούς πόνους, πονοκεφάλους και ημικρανίες. Η φύση του ήχου του γκονγκ είναι τόσο περίτεχνη, ένας πραγματικά ζωντανός ήχος που παρασύρει το νου και ακινητοποιεί τις σκέψεις. Έτσι οδηγεί σε μια τροποποιημένη κατάσταση της αντίληψης και της συνείδησής, ξεχωριστή, διαφορετική και μοναδική για τον καθένα κάθε φορά, σε ένα σημείο ουδετερότητας, που ανάλογα την προϋπάρχουσα κατάσταση του ακροατή και την κλιμάκωση της εμπειρίας, μπορούν και βιώνονται αισθήματα ειρήνης, γαλήνης, πραότητας, πληρότητας και αγάπης. Έτσι η ηχωκάθαρση λαμβάνει τη μορφή μιας αυτοψυχοθεραπευτικής διαδικασίας με τη μεσολάβηση της μουσικής των γκονγκ ως εσώπτρων. Ο ακροατής μπορεί να αναγνωρίσει μέσα από τον εσωπτρισμό της μουσικής των γκονγκ νέες όψεις για τον εαυτό του και την πραγματικότητα, να αναγνωρίσει συναισθήματα, να αποβάλλει φόβους, άγχη και ανώφελες συνήθειες, να ανασυγκροτήσει και να θέσει σε επανεκκίνηση την υπόστασή του σε μια πιο αρμονική, ισορροπημένη και ωφέλιμη για τον ίδιο κατάσταση. Η εμπειρία της ηχωκάθαρσης είναι μια μοναδική εμπειρία, κάθε φορά διαφορετική για τον καθένα ξεχωριστά, προσφέρει με τον δικό της τρόπο ότι έχει περισσότερο ανάγκη ο καθένας εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, για να ξαναβρεί σκαλί – σκαλί τον καλύτερο του εαυτό, τον αληθινό του εαυτό.

Οδηγίες για τη συμμετοχή σας Ερωτήσεις – Απαντήσεις Ηχωκάθαρση – Όρος & Εννοιολογία
Μουσικοθεραπεία και Γκονγκ Τεχνικές Προδιαγραφές – Πιστοποίηση
Η καλοκαιρινή βάση του GongLove * 2012 * Αμμουδάρα * Ηράκλειο

Όσοι συμμετέχουν σε μια Ηχωκάθαρση© έχουν την ευκαιρία να βιώσουν σε βάθος την θεραπευτική δύναμη της ουράνιας μουσικής των γκονγκ, της σύγχρονης μουσικής των σφαιρών. Κατά τη διάρκεια της ηχωκάθαρσης, ο ακροατής – αποδέκτης της μουσικής αντήχησης των γκονγκ και των δονήσεων κυριολεκτικά βυθίζεται μέσα σε αυτές. Η εμπειρία δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο γενικά αλλά και εξειδικευμένα στο ραγδαία αναπτυσσόμενο παγκοσμίως επιστημονικό πεδίο της μουσικοθεραπείας και της ανορθόδοξης «ηχοθεραπείας». Παρομοιώσεις όπως “μακράς διαρκείας βαθύ κυτταρικό μασάζ”, “βύθιση στο άχρονο”, “αποϋλοποίηση”, “διάλυση του εγώ”, “η απόλυτη χαλάρωση”, “πανδαισία ήχων”, “το πιο όμορφο αρμονικό ταξίδι”, “ένα μαγικό τοπίο συμπαντικών ήχων που δημιουργούν αρμονία”, μπορούν να δώσουν ενδεικτικές περιγραφές για την πολύ προσωπική εμπειρία της ηχωκάθαρσης. Πολλοί άνθρωποι όταν ακούν γκονγκ για πρώτη φορά χαμογελούν αυθόρμητα. Ο νους σοκαρισμένος από την οργανική ανάπτυξη των συναρμονικών ήχων των γκονγκ προσηλώνεται στην ακρόαση και καθώς ο ειρμός των σκέψεων σταματά ο ακροατής βυθίζεται στον εαυτό του σε μια ιδιαίτερη κατάσταση μουσικής φυσικής αυτοθεραπείας. Καθένας αξίζει να βιώσει την εμπειρία της ηχωκάθαρσης έστω και για μια φορά στη ζωή του.

Γαλλική γκραβούρα του 1887 * Επίδειξη της δύναμης του ήχου του γκονγκ
Γαλλική γκραβούρα του 1887 * Επίδειξη της δύναμης του ήχου του γκονγκ

Είστε ελεύθεροι να εκτυπώσετε, αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και να το μοιραστείτε με φίλους. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνο εφόσον το κείμενο παρουσιάζεται αυτούσιο και γίνεται αναφορά στο συγγραφέα και την ιστοσελίδα www.gonglove.org * Δεν επιτρέπεται η χρήση του κειμένου ολικά ή τμηματικά για εμπορικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς * Δεν επιτρέπεται: Να αλλάξετε, να μετασχηματίσετε ή να προσθέσετε οτιδήποτε σε αυτήν την εργασία. Δεν επιτρέπεται η έντυπη αναδημοσίευση, ούτε η αναμετάδοση σε μέσα επικοινωνίας, μέρους ή του συνόλου αυτών χωρίς έγγραφη άδεια από το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab.