Ηχωκάθαρση© Θεραπεία Γκονγκ

Η εμπειρία της ηχωκάθαρσης, της θεραπείας με γκονγκ, είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία που μόνο βιωματικά μπορεί να γίνει κατανοητή. Το γκονγκ είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που με τις δονήσεις και τον ήχο του επιδρά άμεσα στο σώμα, στα συναισθήματα, το νου και την αντίληψη. Οι δονήσεις του γκονγκ είναι τόσο πυκνές που γίνονται αισθητές από απόσταση, είναι τόσο λεπτοφυείς ώστε υπεισέρχονται στο σώμα και κάνουν μασάζ σε βάθος μέχρι τον πυρήνα των κυττάρων, επιφέροντας χαλάρωση και αναζωογόνηση και ανακουφίζοντας από σωματικούς πόνους, πονοκεφάλους και ημικρανίες. Η φύση του ήχου του γκονγκ είναι τόσο περίτεχνη, ένας πραγματικά ζωντανός ήχος που μαγεύει το νου, ακινητοποιεί το μυαλό και οδηγεί τον ακροατή σε μια τροποποιημένη κατάσταση της αντίληψής του, σε ένα σημείο ουδετερότητας, αγάπης, γαλήνης, πραότητας και πληρότητας απ’ όπου ο ίδιος μπορεί να δει αντικειμενικά τον εαυτό του και την πραγματικότητα, να αναγνωρίσει τα συναισθήματά του και να αποβάλλει φόβους, άγχη και ανώφελες συνήθειες, να ανασυγκροτήσει και να επανεκκινήσει την υπόστασή του σε μια πιο αρμονική, ισορροπημένη και ωφέλιμη για τον ίδιο κατάσταση. Η εμπειρία της ηχωκάθαρσης είναι μια μοναδική εμπειρία, κάθε φορά διαφορετική για τον καθένα ξεχωριστά, προσφέρει με τον δικό της τρόπο ότι έχει περισσότερο ανάγκη ο καθένας την συγκεκριμένη στιγμή, για να ξαναβρεί τον καλύτερο του εαυτό, τον αληθινό του εαυτό.

Οδηγίες για τη συμμετοχή σας Ερωτήσεις – Απαντήσεις Ηχωκάθαρση – Όρος & Εννοιολογία
Μουσικοθεραπεία και Γκονγκ Τεχνικές Προδιαγραφές – Πιστοποίηση
Η καλοκαιρινή βάση του GongLove * 2012 * Αμμουδάρα * ΗράκλειοΚατά τη διάρκεια μιας ηχωκάθαρσης, μέσα από το πλήρες φάσμα ηχητικών συχνοτήτων του γκονγκ, το σώμα απορροφά τις συχνότητες που χρειάζεται για ίαση και αποβάλλει ότι του είναι περιττό. Η πολυπλοκότητα και η περίτεχνη οργανική φύση των συχνοτήτων και των αρμονικών που αναδύονται, σιγάζουν τις επιφανειακές σκέψεις και οδηγούν εύκολα σε μια πολύ βαθιά κατάσταση της συνείδησης. Αυτός που συμμετέχει σε μια ηχωκάθαρση συνήθως μετά νιώθει πολύ ήρεμος, χαλαρός και αποσυμπιεσμένος και συχνά κατά τη διάρκεια της ηχωκάθαρσης βρίσκεται αυθόρμητα και χωρίς προσπάθεια σε μια ιδιαίτερη διαλογιστική κατάσταση του νου, με μεγάλη θεραπευτική αξία σε όλα τα επίπεδα, σωματικό, νοητικό, ενεργειακό, συναισθηματικό και πνευματικό. Σωματικές ενοχλήσεις και πόνοι που προϋπήρχαν συχνά εξαφανίζονται, ή μειώνονται και παύουν στη συνέχεια, καθώς οι ήχοι και οι δονήσεις του γκονγκ συνεχίζουν να λειτουργούν μέσα στο σώμα για αρκετό χρόνο μετά. Η αρνητικότητα και η αποδιοργάνωση κατευνάζονται, η ατονία και οι αντιστάσεις λυγίζουν, το σύνολο της ύπαρξης επανεκκινείται σε μια νέα αρμονικότερη κατάσταση. Η υπέροχη χαλαρωτική επίδραση των ηχοτοπίων και της μουσικής που δημιουργούν τα γκονγκ μπορεί να γίνει μόνο βιωματικά κατανοητή, όπως και η Αγάπη. Τα γκονγκ είναι ένα πολύ – πολύ δραστικό εργαλείο για θεραπεία και ίαση, είναι το απόλυτο εργαλείο επανεκκίνησης!

Όσοι συμμετέχουν σε μια Ηχωκάθαρση© έχουν την ευκαιρία να βιώσουν σε βάθος την θεραπευτική δύναμη του γκονγκ και της ουράνιας αρμονίας της μουσικής των γκονγκ, της σύγχρονης μουσικής των σφαιρών. Κατά τη διάρκεια μιας ηχωκάθαρσης, ο ακροατής – αποδέκτης της μουσικής αντήχησης του γκονγκ και των δονήσεων κυριολεκτικά βυθίζεται μέσα σε αυτές. Η εμπειρία δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο στο ραγδαία αναπτυσσόμενο παγκοσμίως επιστημονικό πεδίο της μουσικοθεραπείας και ηχοθεραπείας και μόνο παρομοιώσεις όπως “μακράς διαρκείας βαθύ κυτταρικό μασάζ”, “βύθιση στο άχρονο”, “αποϋλοποίηση”, “διάλυση του εγώ”, “η απόλυτη χαλάρωση”, “πανδαισία ήχων”, “το πιο όμορφο αρμονικό ταξίδι”, “ένα μαγικό τοπίο συμπαντικών ήχων που δημιουργούν αρμονία”, μπορούν να δώσουν ενδεικτικές περιγραφές για την πολύ προσωπική εμπειρία που ο καθένας βιώνει στο ηχωδονητικό πεδίο του γκονγκ και που πάντα προσφέρει λόγω της πληρότητάς του αυτό που ο καθένας έχει περισσότερο ανάγκη εκείνη τη στιγμή για να επιστρέψει κι αυτός στην δική του κατάσταση πληρότητας και ολοκλήρωσης και να απελευθερωθεί από τα όρια που έχει επιβάλει ο ίδιος στον εαυτό του. Ο νους σοκαρισμένος από την οργανική ανάπτυξη των αρμονικών ήχων του γκονγκ προσηλώνεται στην ακρόαση και βυθίζεται στον εαυτό του, αποβάλλοντας όλο το άγχος και το στρες που τον κυριεύουν καθημερινά. Ο ειρμός των σκέψεων σταματά και τότε αρχίζει η πραγματική θεραπεία. Μια θεραπεία πρωτόγνωρη και απόλυτα φυσική που οδηγεί στην επαφή με τον πραγματικό εαυτό, το πλήρες δυναμικό μας.

Βαθιά χαλάρωση, τόνωση, αναζωογόνηση, ζωντάνια, καθάρισμα του νου – του φυσικού σώματος – των σωρευμένων συναισθημάτων, ενεργοποίηση του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου – της διαίσθησης, της έμπνευσης και της δημιουργικότητας, συγχρονισμός με το αριστερό της λογικής και της νόησης,  ενίσχυση του ανοσοποιητικού, παλμοδονητικό φυσικό μασάζ σε κυτταρικό επίπεδο και πολλά άλλα συνθέτουν τα πλούσια δώρα των γκονγκ για όλους μας.

Πολλοί άνθρωποι όταν ακούν γκονγκ για πρώτη φορά χαμογελούν αυθόρμητα. Είναι το χαμόγελο της ανάμνησης. Της ανάμνησης της ευτυχίας που αναζητούμε παντού γύρω μας. Το γκονγκ ήρθε για να μας θυμίσει αυτή την ευτυχία. Την ευτυχία που βρίσκεται μέσα μας.

Συνολικά η διαδικασία της Ηχωκάθαρσης© Γκονγκ διαρκεί συνήθως 90 έως 120 λεπτά (περιλαμβανομένων χρόνων χαλάρωσης πριν και μετά τη χρήση των γκονγκ, χρόνου συζήτησης των εμπειριών και τυχόν προγράμματος ασκήσεων) και:

  • απελευθερώνει τα κύτταρα από μνήμες από παλιά ψυχικά τραύματα κι ανοίγει διόδους για την ελεύθερη ροή της ζωτικής ενέργειας μέσα σε όλο το σώμα, τα ενεργειακά κέντρα και τα όργανα του ανθρώπινου σώματος.
  • απελευθερώνει το νου από πεπαλαιωμένα πρότυπα συμπεριφορών που δεν μας ωφελούν πια.
  • απελευθερώνει από το άγχος και την υπερένταση, συναισθηματικά και ενεργειακά και αναζωογονεί ισοδύναμα με ένα οκτάωρο ύπνου.
  • προσφέρει βιωματικά την μοναδική εμπειρία της ύπαρξης πέρα από τις περιοριστικές παραμέτρους του χρόνου, του χώρου και της ύλης, φέρνοντάς μας ξανά σε επαφή με την πραγματική μας ταυτότητα.
  • σωματικές ενοχλήσεις και πόνοι συχνά εξαφανίζονται μετά από μια Ηχωκάθαρση©.
  • οι ήχοι του γκονγκ συνεχίζουν να επιδρούν στο σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά και αποδίδει σε όλα τα επίπεδα: σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό.

Για όσους αναζητούν έναν τρόπο απόλυτα φυσικής ολιστικής θεραπείας, για τη ψυχή, το σώμα, το νου και το πνεύμα. Για όσους αναζητούν ξεχωριστές – πρωτόγνωρες εμπειρίες, τη μαγεία της αρμονίας της Μουσικής των Σφαιρών του μεγάλου φιλόσοφου Πυθαγόρα. Για αυτούς που δυσκολεύονται να σταματήσουν το νου, θέλουν να αποβάλουν το άγχος και να χαλαρώσουν αλλά και όσους νιώθουν άτονοι και με μειωμένα αποθέματα ενέργειας. Για εκείνους που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν στην ύπαρξη πέρα από το χρόνο και το χώρο. Για όσους ασχολούνται με το διαλογισμό και όσους αναζητούν μια φυσική ξεκούραστη μέθοδο διαλογισμού. Για όσους ασχολούνται με τη μουσική, το τραγούδι, το χορό, το θέατρο –  όλες τις καλές τέχνες, κι αναζητούν νέους τρόπους έμπνευσης. Για όσους ασκούνται, σε γυμναστήριο, στη γιόγκα, στο τσι γκονγκ, στις πολεμικές τέχνες. Για τους ενεργειακούς θεραπευτές κάθε είδους. Για τους αναζητητές του ιερού. Τα Γκονγκ είναι εδώ για Όλους, να μοιραστούμε μια ανώτερη κατάσταση της ύπαρξης, στην αρμονία, στην αγάπη, στ’ όνειρο.

Γαλλική γκραβούρα του 1887 * Επίδειξη της δύναμης του ήχου του γκονγκ
Γαλλική γκραβούρα του 1887 * Επίδειξη της δύναμης του ήχου του γκονγκ

Είστε ελεύθεροι να εκτυπώσετε, αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και να το μοιραστείτε με φίλους. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνο εφόσον το κείμενο παρουσιάζεται αυτούσιο και γίνεται αναφορά στο συγγραφέα και την ιστοσελίδα www.gonglove.org * Δεν επιτρέπεται η χρήση του κειμένου ολικά ή τμηματικά για εμπορικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς * Δεν επιτρέπεται: Να αλλάξετε, να μετασχηματίσετε ή να προσθέσετε οτιδήποτε σε αυτήν την εργασία. Δεν επιτρέπεται η έντυπη αναδημοσίευση, ούτε η αναμετάδοση σε μέσα επικοινωνίας, μέρους ή του συνόλου αυτών χωρίς έγγραφη άδεια από το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab.