Η έρευνα για το γκονγκ

Ήδη από τη δεκαετία του 1960, η εμπειρία του θεραπευτικού γκονγκ εφαρμόζεται με ποικίλους τρόπους, ξεκινώντας από τις Η.Π.Α. και τη Γερμανία και εξαπλώνεται σε όλο το Δυτικό κόσμο, στην Ευρώπη, στη Βόρειο και Νότιο Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αυστραλία, με μεγάλη αποδοχή από όσους την δοκιμάζουν. Σε ερευνητικό επίπεδο ήδη από την δεκαετία του 1960 χρησιμοποιήθηκε σε προγράμματα αποκατάστασης χρηστών ναρκωτικών, για την αντιμετώπιση πόνων του αυχένα, πονοκεφάλους και ημικρανίες, δυσκολίες στην εμμηνόρροια, κράμπες στο στήθος και το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, για επιτάχυνση διαδικασιών επούλωσης, σε ψυχιατρικά νοσοκομεία σε περιστατικά σχιζοφρένειας, για ψυχωτικές διαταραχές, αυτιστικά παιδιά (διαβάστε αναλυτικά και στο βιβλίο του Mehtab Benton, “Γκονγκ Γιόγκα – Θεραπεία και Εμφώτιση μέσα από τον Ήχο” από τις Εκδόσεις του Εργαστηρίου της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab”). Το γκονγκ χρησιμοποιείται γενικά ως υποστηρικτικό εργαλείο στην αντιμετώπιση πάρα πολλών και ποικίλλων καταστάσεων σωματικής και ψυχοσυναισθηματικής φύσης.

Από τον Οκτώβρη του 2013, το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab, πραγματοποιεί διαρκή έρευνα για το γκονγκ και τις επιδράσεις του στον άνθρωπο με συμπλήρωση σχετικών ερωτηματολογίων, για όσους συμμετέχουν στην διαδικασία της ηχωκάθαρσης.
Ιστορικά, την περίοδο Οκτώβριος 2013 – Απρίλιος 2015, συμπληρώθηκαν από τις φίλες και τους φίλους των γκονγκ εκατοντάδες χειρόγραφα ερωτηματολόγια, τα οποία βρίσκονται πλέον σε στάδιο επεξεργασίας. Κοινό χαρακτηριστικό που διαφαίνεται άμεσα στην απόλυτη πλειοψηφία των ερωτηματολογίων που συμπληρώθηκαν κατά την περίοδο αυτή, είναι η καταγραφή της εμπειρίας της ηχωκάθαρσης ως ένα θετικό βίωμα, την οποία θα οι συμμετέχοντες θα επαναλάμβαναν και θα συνιστούσαν να συμμετέχει κάποιος.

Από το Σεπτέμβριο του 2015, η έρευνα περνάει στη διαδικτυακή εποχή, και πλέον τα ερωτηματολόγια, συμπληρώνονται από τους συμμετέχοντες με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ άμεσα, με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν στην διεύθυνση e-mail τους, μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που περιέχει συνημμένο αρχείο τύπου pdf, με αντίγραφο του ερωτηματολογίου που συμπλήρωσαν για το προσωπικό τους αρχείο και τον κωδικό του ερωτηματολογίου, τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε επόμενη συμμετοχή τους σε ηχωκάθαρση.

Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται και υποβάλλεται για κάθε ημερομηνία συμμετοχής ξεχωριστά εκ νέου. Συνιστούμε την υποβολή του εντός το πολύ ενός μήνα από την ημερομηνία συμμετοχής. Τα προσωπικά στοιχεία που συμπληρώνονται στο ερωτηματολόγιο παραμένουν απόρρητα και οι βιωματικές παρατηρήσεις χρησιμοποιούνται ανώνυμα, με σκοπό την εκπόνηση κι έκδοση σχετικού συγγράμματος και την παρουσίαση των βιωμάτων και των εμπειριών που προσφέρει το γκονγκ, καθώς και των θεραπευτικών ιδιοτήτων του γκονγκ.

Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο