Μουσική Θεραπεία Γκονγκ Σάββατο 25 Ιουνίου, 4ο Φεστιβάλ Ευ Ζην, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

572

Μουσική Θεραπεία Γκονγκ Σάββατο 25 Ιουνίου, 4ο Φεστιβάλ Ευ Ζην, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 19:30, σας περιμένουμε στο 4ο Φεστιβάλ Ευ Ζην, στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε μια βραδιά Μουσικής Θεραπείας Γκονγκ – Ηχωκάθαρσης© με τη μοναδική στην Ελλάδα συλλογή του Εργαστηρίου της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab, με πλήθος πλανητικών και συμφωνικών γκονγκ μεγάλων διαστάσεων και των υψηλοτέρων προδιαγραφών για θεραπευτική χρήση, ωδικούς λέβητες και κρυστάλλινα κύμβαλα και πολλά άλλα επιλεγμένα ψυχαγωγά μουσικά όργανα, ήχους και μουσικές.

Στον Παλμό της Γης - Βραδιά Κρουστών του ΚόσμουΜετά την ηχωκάθαρση, στις 20:30 περίπου, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική ανοικτή σκηνή της Τεχνόπολης, η  μουσική συναυλία «Στον Παλμό της Γης», ένα αφιέρωμα στα κρουστά του κόσμου, με περισσότερους από 50 μουσικούς, χορευτές και λοιπούς συντελεστές, που θα μας ανυψώσουν με ένα μουσικό ταξίδι στον χώρο μέσα από κρουστά από την Βραζιλία, την Αφρική, την Μ. Ανατολή και την Μεσόγειο και με χορούς όπως στροβίλισμα, Ιαπωνικές χορογραφίες με σπαθιά κτλ. Τα γκονγκ θα συμμετέχουν με το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab, στο τελευταίο μέρος της συναυλίας. 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΚΟΝΓΚ – ΗΧΩΚΑΘΑΡΣΗ
Η ηχωκάθαρση θα πραγματοποιηθεί σε ευρύχωρη κλιματιζόμενη αίθουσα της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας το προσωπικό σας στρωματάκι /yoga mat ή υπνόσακο/ sleeping bag, μαξιλαράκι, κουβέρτα ώστε να αισθάνεστε ζεστά, ένα μαντήλι για να καλύψετε τα μάτια σας αν το επιθυμείτε. Ντυθείτε άνετα – χαλαρά. Πιείτε αρκετό νερό πριν – έχετε μια φιάλη μαζί σας.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΚΟΝΓΚ – ΗΧΩΚΑΘΑΡΣΗΣ
Η εμπειρία της ηχωκάθαρσης, της μουσικής θεραπείας με γκονγκ, είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία που μόνο βιωματικά μπορεί να γίνει κατανοητή. Το γκονγκ είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που με τις δονήσεις και τον ήχο του επιδρά άμεσα στο σώμα, στα συναισθήματα, το νου και την αντίληψη. Οι δονήσεις του γκονγκ είναι τόσο πυκνές που γίνονται αισθητές από απόσταση, είναι τόσο λεπτοφυείς ώστε υπεισέρχονται στο σώμα και κάνουν μασάζ σε βάθος μέχρι τον πυρήνα των κυττάρων, επιφέροντας χαλάρωση και αναζωογόνηση και ανακουφίζοντας από σωματικούς πόνους, πονοκεφάλους και ημικρανίες. Η φύση του ήχου του γκονγκ είναι τόσο περίτεχνη, ένας πραγματικά ζωντανός ήχος που μαγεύει το νου, ακινητοποιεί το μυαλό και οδηγεί τον ακροατή σε μια τροποποιημένη κατάσταση της αντίληψής του, σε ένα σημείο ουδετερότητας, αγάπης, γαλήνης, πραότητας και πληρότητας απ’ όπου ο ίδιος μπορεί να δει αντικειμενικά τον εαυτό του και την πραγματικότητα, να αναγνωρίσει τα συναισθήματά του και να αποβάλλει φόβους, άγχη και ανώφελες συνήθειες, να ανασυγκροτήσει και να επανεκκινήσει την υπόστασή του σε μια πιο αρμονική, ισορροπημένη και ωφέλιμη για τον ίδιο κατάσταση.

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥ ΖΗΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Το 4ο Φεστιβάλ “Ευ Ζην” που πραγματοποιείται το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, έχει σκοπό να συνεχίσει την επιτυχημένη προσπάθεια της ομάδας Surfers4Life που πραγματοποιείται με βασικούς στόχους:

  1. Να διαδώσει τα μυστικά της ευεξίας και να προτείνει συμπληρωματικούς τρόπους διαχείρισης κρίσεων και ασθενειών.
  2. Να στείλει το ενδυναμωτικό μήνυμα «Είμαι Νικητής» σε όλους όσους δοκιμάζονται.
  3. Να στηρίξει έμπρακτα με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν (το 100% των εσόδων του Φεστιβάλ) επιλεγμένες οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους

Το 4ο Φεστιβάλ “Ευ Ζην” περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία ψυχικής και σωματικής τόνωσης για μικρούς και μεγάλους.

Η είσοδος στο χώρο του Φεστιβάλ και η συμμετοχή στις περισσότερες από τις παράλληλες δραστηριότητες είναι δωρεάν για όλους όπως για τις Ομιλίες, Δωρεάν εξετάσεις, Παιδικές δράσεις, στην μεγάλη έκθεση και στο Ευ Ζην μπαρ.

Το εισιτήριο για την συμμετοχή στα αθλήματα και στις έγκριτες συμπληρωματικές τεχνικές θα διατίθενται έναντι του συμβολικού ποσού των €10 ευρώ (ενώ θα προπωλούνται για 8 ευρώ) και η συμμετοχή σε καθεμία από τις συναυλίες θα είναι 5 ευρώ. Μειωμένα εισιτήρια επίσης θα διατίθενται για φοιτητές, πολύτεκνες οικογένειες και ανέργους με μείωση 50%.

Αναλυτικές πληροφορίες για το 4ο Φεστιβάλ Ευ Ζην και τη συμμετοχή σας θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://wellbeingfestival.gr/ .

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται στο σταθμό Μετρό Κεραμεικός.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΚΟΝΓΚ – ΗΧΩΚΑΘΑΡΣΗ©

  • Καλό είναι να μην έχετε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες φαγητού ή αλκοόλ και να είστε καλά ενυδατωμένοι. Πιείτε νερό πριν. Αποφύγετε καφέ, τσιγάρο και κατά το δυνατόν λοιπές φαρμακευτικές και μη ουσίες που επιδρούν στο νευρικό σύστημα.
  • Καλό είναι να υπάρχει ένα διάστημα 2-3 ωρών από το προηγούμενό σας γεύμα.
  • Κλείστε το κινητό σας τηλέφωνο και τυχόν άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που μπορεί να δημιουργήσουν απρόσμενους ήχους.
  • Κοσμήματα, σκουλαρίκια και λοιπά ξένα κυρίως μεταλλικά αντικείμενα που έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα, καλό είναι να αφαιρούνται πριν.
  • Γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης κατά τους πρώτους και τελευταίους μήνες της κύησης, γυναίκες με μεταλλικό ενδομήτριο σπείραμα (σπιράλ) και άτομα με λοιπά μεταλλικά εμφυτεύματα ή βηματοδότη, καλό είναι να λαμβάνουν προφυλάξεις. Στην περίπτωση που επιθυμούν να συμμετέχουν, παρακαλούνται να ενημερώνουν σχετικά τους υπεύθυνους.
  • Η διαδικασία δεν περιλαμβάνει χρήση νερού ή κάποιου άλλου υγρού στοιχείου.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΩΝ ΓΚΟΝΓΚ GONGLOVE ARTLAB
Το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab, μετρά ήδη 7 έτη παρουσίας στην Ελλάδα, από το 2010, διοργανώνοντας συνεχώς εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, και συνεδρίες θεραπευτικού γκονγκ – ηχωκαθάρσεις©. Έχει συμμετέχει σε πολυάριθμα φεστιβάλ, καλλιτεχνικές και μουσικές εκδηλώσεις και παραστάσεις και εικαστικές εκθέσεις. Το καλοκαίρι του 2012 πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία στην Κρήτη. Τον Αύγουστο του 2013 αναδείχθηκε ως εξουσιοδοτημένο κέντρο των γκονγκ κορυφαίας ποιότητας Paiste για την Ελλάδα. Από το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 πραγματοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ολοκληρωμένες εκπαιδεύσεις στην Τέχνη του Γκονγκ δημιουργώντας παράλληλα την πρώτη ομάδα πιστοποιημένων παικτών του θεραπευτικού γκονγκ στην Ελλάδα. Το Φεβρουάριο του 2014 δημιούργησε το πρώτο κέντρο γκονγκ στην Ελλάδα, το Πρότυπο Κέντρο Μουσικής Έρευνας, Εκγύμνασης και Πολιτισμού GongLove Harmony, στο Αιγάλεω. Από τον Ιούνιο του 2014 αναβιώνει και διοργανώνει κάθε χρόνο την Ολονύκτια Εγκοίμηση με Γκονγκ, στο Λουτράκι. Το καλοκαίρι του 2014 παρουσίασε σε διεθνές φεστιβάλ ερευνητική εργασία για την ιστορία και την προέλευση των γκονγκ από την Ελλάδα. Το 2015 εκδίδει στην ελληνική γλώσσα το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε για τη θεραπευτική χρήση του γκονγκ «Γκονγκ Γιόγκα – Θεραπεία και Εμφώτιση μέσα από τον Ήχο» του διεθνώς αναγνωρισμένου δασκάλου στο πεδίο του θεραπευτικού γκονγκ Μέχταμπ Μπέντον. Από το 2013 διεξάγει διαρκή επιστημονική έρευνα για την επίδραση των γκονγκ στον άνθρωπο και τις ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες των γκονγκ. Τον Μάιο του 2016 παρουσιάζει για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο σε επιστημονικό συνέδριο τη χρήση του γκονγκ ως μουσικοθεραπευτικό μέσο, με δύο βιωματικά σεμινάρια για τους νοσηλευτές και τους επαγγελματίες της Υγείας, στο 9ο Πανελλήνιο και 8ο Πανευρωπαϊκό Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Αναλυτικές πληροφορίες για το γκονγκ, την ηχωκάθαρση και το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab στη σελίδα www.gonglove.org