Οι θεραπευτικές συνεδρίες με γκονγκ γίνονται δημοφιλείς στο ευρύ κοινό

636
Από ηχωκάθαρση του Εργαστηρίου της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γιόγκα, Νοέμβριος 2015
Από ηχωκάθαρση του Εργαστηρίου της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab Esooptron MCOO

Άρθρα με τίτλους όπως “Sound Baths move from Metaphysical to Mainstream” στους “The New York Times” ή “New York City’s sonic bath boom” στο online ευ ζην περιοδικό της Νέας Υόρκης “Well+Good” είναι ενδεικτικά για το αυξανόμενο ενδιαφέρον στο ευρύ κοινό για τις θεραπευτικές συνεδρίες με γκονγκ, μουσικά όργανα και ήχους. Στο Λος Άντζελες σύμφωνα με τους αρθρογράφους έχουν συμμετέχει διασημότητες όπως ο Robert Downey Jr., η Charlize Theron, ο Laurence Fishburne, ο Robert Trujillo  των Metallica και ο Anthony Bourdain του Travel Channel.

Sound Baths move from Metaphysical to Mainstream

New York City’s sonic bath boomΟι θεραπευτικές συνεδρίες με γκονγκ, μουσικά όργανα και ήχους χρησιμοποιούνται ανάμεσα στα άλλα για βαθιά νοητική και σωματική χαλάρωση, συναισθηματική αποφόρτιση, μείωση του στρες και αποβολή του άγχους, επιβράδυνση των καρδιακών ρυθμών, ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και μείωση χρόνιων πόνων. Οι συμμετέχοντες απλά ξαπλώνουν, κλείνουν τα μάτια και αφήνονται στους ήχους και τις δονήσεις να διαπεράσουν το σώμα σε βάθος βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία εμβάπτισης σε ένα ζωντανό απτό κιναισθητικά ηχοτοπίο το οποίο εισάγει το νου σε μια ιδιαίτερη εναλλακτική κατάσταση συνείδησης, από την οποία μπορούν να αποκομίσουν ξεχωριστά οφέλη ο καθένας, ανάλογα με το τι χρειάζεται περισσότερο εκείνη τη στιγμή. Στο τέλος της συνεδρίας οι συμμετέχοντες συνήθως νιώθουν αναζωογονημένοι, ενεργοποιημένοι, διαυγείς και χαλαροί παράλληλα με ένα ιδιαίτερο αίσθημα πληρότητας, ολοκλήρωσης και ευεξίας.

Μετά από δεκαετίες που τέτοιες συνεδρίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μαθημάτων γιόγκα, διαλογισμών και New Age κινημάτων, η αξία των συνεδριών με γκονγκ αναγνωρίζεται πλέον και από το ευρύ κοινό για τα πραγματικά οφέλη που προσφέρουν βιωματικά στον καθένα. Σίγουρα έχει παίξει ρόλο το παράλληλο αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού για τη γιόγκα και τα δικά της οφέλη καθώς και για το διαλογισμό, αφού ο ήχος λειτουργεί ως φυσικό συμπλήρωμα αυτών των πρακτικών. Όμως δε χρειάζεται να κάνεις γιόγκα ή να διαλογίζεσαι για να αφεθείς στον ήχο που προσφέρει ένα όχημα για απόδραση από την καθημερινότητα και μια ευκαιρία ενδοσκόπησης με τον ευκολότερο τρόπο. Ο καθένας μπορεί να κλείσει το κινητό του τηλέφωνο για μια ώρα, κι απλά να ξαπλώσει και να αφεθεί στους ήχους και τις δονήσεις των γκονγκ, που δημιουργούν μοναδικά ενδελεχή ζωντανά ηχητικά περιβάλλοντα με εσωτερική αρμονία και οργανική υφή και ταξιδεύουν τους συμμετέχοντες σε άλλες διαστάσεις της ύπαρξης.

Από την Ολονύκτια Εγκοίμηση με Γκονγκ στο Λουτράκι
Από την Ολονύκτια Εγκοίμηση με Γκονγκ στο Λουτράκι

Το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab Esooptron MCOO κατέχοντας γνώση, εμπειρία, διεθνείς πιστοποιήσεις και αναγνώριση, πραγματοποιεί από το 2009 στην Ελλάδα ηχωκαθάρσεις – εξειδικευμένες θεραπευτικές συνεδρίες με γκονγκ υψηλών προδιαγραφών, μουσικά όργανα και ήχους, προσφέροντας στο ευρύ κοινό αυτή τη μοναδική εμπειρία με υψηλές προδιαγραφές, σε τακτικά επαναλαμβανόμενες συνεδρίες και έκτακτες συμμετοχές σε φεστιβάλ και άλλες διοργανώσεις και εκπαιδεύει σε αυτή τη ιδιαίτερη τέχνη όσους θέλουν να την ασκήσουν και να την προσφέρουν στην ευρύτερη κοινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για το γκονγκ και τις ηχωκαθάρσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.gonglove.org .