Ο Νέος Γίγαντας των Γκονγκ της Paiste

1777

O Γίγαντας των Γκονγκ, το μεγαλύτερο γκονγκ στον κόσμο κατασκευασμένο με σύγχρονη τεχνολογία, διαμέτρου 90 ιντσών – 2,28 μέτρων! παρουσιάστηκε από την εταιρεία Paiste στην μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση σύγχρονης μουσικής τεχνολογίας, τη 2018 ΝΑΜΜ SHOW, που πραγματοποιήθηκε τέλος Ιανουαρίου 2018 στο Anaheim της Καλιφόρνια. Με εικοσιπέντε εκατοστά του μέτρου μεγαλύτερη διάμετρο από το διάσημο «ογδοντάρι» συμφωνικό γκονγκ που κατείχε τα σκήπτρα μέχρι τώρα – πάλι της Paiste, ήρθε να αλλάξει και πάλι το ραγδαία εξελισσόμενο πεδίο της τεχνολογίας γκονγκ και ηχητικών γλυπτών.

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της έκθεσης η εταιρεία δημοσίευσε μικρό βίντεο από την πρώτη θερμική επεξεργασία καμπύλωσης του χείλους αυτού του γιγαντιαίου γκονγκ. Στο πρώτο επίσημο βίντεο που δημοσιεύτηκε 30 Ιανουαρίου 2018 από την Paiste στα πλαίσια της συμμετοχής της στην έκθεση NAMM 2018, το γκονγκ παρουσιάζει και «κοπανάει» ο ίδιος ο Eric Paiste, ο οποίος προφανώς καταδεικνύει έντονα και εμφατικά ότι ξεπεράστηκαν από την Paiste τα προβλήματα θραύσης που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι κατασκευαστές γκονγκ μετά το όριο της διαμέτρου των δυο μέτρων (80 ίντσες) λόγω της μαρμαρυγής που προκαλείται στα γκονγκ, φέρνοντας ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά την Paiste στην τεχνολογία γκονγκ του παρόντος και του μέλλοντος.

Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες από την εταιρεία Paiste για το νέο της επίτευγμα και με το καλό να το απολαύσουμε στην Ελλάδα. 😉