Πλοηγοί του θεραπευτικού γκονγκ στην Ελλάδα

Ο όρκος των πτυχιούχων Φυσικών Επιστημών. Original Artwork by Rob Gonsalves.
Ο όρκος των πτυχιούχων Φυσικών Επιστημών. Original Artwork by Rob Gonsalves.
Ιάσονας Βολάκης

Εκπαιδευτής στη Τέχνη του Θεραπευτικού Γκονγκ

Πτυχιούχος φυσικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο πρώτος εκπαιδευτής στη τέχνη του θεραπευτικού γκονγκ στην Ελλάδα, με πολλαπλές πιστοποιήσεις. Διοργανώνει κι έχει συμμετέχει σε πολυάριθμες δημόσιες – ανοικτές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, παραστάσεις και εξειδικευμένες συνεδρίες μουσικής θεραπείας γκονγκ – ηχωκαθάρσεις. Κατέχοντας σημαντική γνώση κι εμπειρία εκπαιδεύει στα πρώτα τους βήματα νέους μουσικούς του θεραπευτικού γκονγκ και συνεχίζει την επιστημονική έρευνα και το συγγραφικό έργο πάνω στις φυσικές και θεραπευτικές ιδιότητες, την ιστορία και τη φιλοσοφία του γκονγκ. Διετέλεσε σύμβουλος επιστημονικών εκδόσεων και διοργανώσεων, μουσικός παραγωγός, copywriter, graphics και web designer, αναλυτής – προγραμματιστής, art και creative director και σύμβουλος επικοινωνίας, έχει συγγράψει θεατρικά έργα και τηλεοπτικά σενάρια, έχει μεταφράσει βιβλία κι έχει σκηνοθετήσει θεατρικές και καλλιτεχνικές παραστάσεις. Το βαπτιστικό του όνομα είναι Γεώργιος Μητρόπουλος.

Gongs Speak About Humans – The First Study 2010 – 2017

Παράλληλα με τη διαρκή έρευνα και την εκπαίδευση στην τέχνη του γκονγκ προετοιμάζει αυτή τη στιγμή τα βιβλία «Η Οδύσσεια των Γκονγκ – Η Αναζήτηση του Χαμένου Παλλάδιου«, «ΑΩ – Το Μέγα Εγχειρίδιο της Αγάπης των Γκονγκ» και την έκδοση των αποτέλεσμάτων της πρώτης παγκόσμια έρευνας του εργαστηρίου για τις επιδράσεις του γκονγκ στον άνθρωπο με το βιβλίο «Gongs Speak About Humans Vol. 1 & 2«, ενώ συνεχίζει την καταγραφή και την μελέτη των ήχων του δάσους, των ανθρώπων και της φύσης γενικότερα, τις λήψεις για το ντοκιμαντέρ «GongLove«.

 


Εκπαιδεύτηκαν από το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab

[Εκπαίδευση Ακαδημαϊκής Χρονιάς 2013-2014]

Ανδρέας Γιαλαμάς

Ο Ανδρέας «Waltzman» Γιαλαμάς είναι πρακτικός ολιστικής ηχοθεραπείας. Ασχολείται με τον ήχο και τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Έχει εργασθεί ως μουσικός παραγωγός και συνεργάτης μουσικών περιοδικών. Είναι απόφοιτος ηχομασέρ από το Peter Hess Institut και συνεχίζει εκεί τα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια ηχοθεραπείας. Έχει παρακολουθήσει και κατέχει πολυάριθμες πιστοποιήσεις από σεμινάρια sound healing με Tuning Forks, Crystal Singing Bowls, Tibetan Singing Bowls, Gongs, Tubular Bells κα. Ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπαίδευση στην τέχνη του θεραπευτικού γκονγκ στο Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab την περίοδο 2013-2014. Είναι απόφοιτος της σχολής Suono Armonico στην Ιταλία, με ειδίκευση στην μεθοδολογία “Massagio Sonoro Armonico” του Albert Raibenstein. Η αγάπη του για τον ήχο και τις θεραπευτικές του ιδιότητες τον έχουν οδηγήσει στον δρόμο της έρευνας των αρχαίων πρακτικών ηχοθεραπείας με σκοπό και πρόθεση τη διάδοση τους και την βοήθεια των συνανθρώπων του μέσω της θεραπείας του ήχου.

Kathy Kizito

Η Kathy γεννήθηκε στην Αγγλία και ζει στην Ελλάδα πάνω από 25 χρόνια. Είναι παιδαγωγός εξειδικευμένη στην μέθοδο Μοντεσσόρι. Εργάσθηκε για 15 χρόνια σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο – σχολείο στην Αθήνα, με παιδιά 2-12 χρονών. Είναι ηχοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Peter Hess Institut, και ασχολείται με την ηχοθεραπεία και το ηχομασάζ για παιδιά και ενήλικες από το 2008. Συνδυάζει παιδαγωγικές γνώσεις με το ηχομασάζ και τεχνικές Βrain Gym στις ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με παιδιά και έφηβους. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στη θεραπεία με τα διαπασών με τη μέθοδο του Peter Goldman. Επιπλέον συνοδεύει και συντονίζει με ήχο προσωπικές και ομαδικές καλλιτεχνικές εκφράσεις όπως χορός και ζωγραφική, οικογενειακές αναπαραστάσεις και διαλογισμούς. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στην Τέχνη του θεραπευτικού γκονγκ του Εργαστηρίου της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab κατά την περίοδο 2013-2014. Μέσα από την εμπειρία της έχει αντιληφθεί την ιδιαίτερη ευαισθησία των παιδιών στον ήχο και την αποτελεσματικότητά του για την αναγνώριση, έκφραση κι εξωτερίκευση των συναισθημάτων των παιδιών. Παράλληλα έχει εργασθεί με διάφορες εναλλακτικές μεθόδους, SRT, Κρυσταλλοθεραπεία, The Healing Codes, σαμανιστικές πρακτικές και είναι Reiki Master Teacher. Εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις και τις εμπειρίες της, συμμετέχοντας τακτικά σε διάφορα σεμινάρια. Αγαπά βαθιά την Ελλάδα και το ελληνικό πνεύμα.

Αφροδίτη Χάρις Λυγούρα

Η Αφροδίτη Χάρις Λυγούρα έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπαιδεύτηκε σαν δασκάλα της Hatha Yoga στη σχολή Yoga & Boudo στην Αθήνα καθώς και στο Ancient Yoga Style στο Rishikesh της Ινδίας και είναι πιστοποιημένη instructor στα fundamentals της Antigravity Yoga. Επίσης είναι απόφυτος του Τ.Ε.Ι. Αισθητικής Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Παράλληλα ασχολήθηκε με διάφορα είδη εναλλακτικών κι ενεργειακών θεραπειών. Είναι Master Teacher στο Reiki και θεραπεύτρια Theta Healing, εκπαιδευμένη σε ολιστικές θεραπείες σώματος και προσώπου όπως το Hot Stone, το Pantai Massage, και η Λεμφική Μάλαξη. Έχει ασχοληθεί με την παρασκευή φυσικών καλλυντικών, σαπουνιών και βοτανοθεραπευτικών σκευασμάτων. Από το 2005 δίδαξε στα Ι.Ε.Κ. Αισθητικής, στις δημόσιες σχολές των Τ.Ε.Ε. και των Επα.Σ. Είναι δασκάλα της Hatha Yoga από το 2008. Ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπαίδευση στην Τέχνη του θεραπευτικού γκονγκ του Εργαστηρίου της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab κατά την περίοδο 2013-2014 και πιστοποιήθηκε ως δασκάλα Gong Yoga. Την περίοδο 2014 – 2015 έζησε και εργάσθηκε στην Αγγλία ως δασκάλα γκονγκ γιόγκα.

Κωνσταντίνος Μιχαήλ

Απόφοιτος της σχολής Μιµικής – Σωµατικού Θεάτρου του Αντώνη Κουτρουµπή – Πλεύσις, ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπαίδευση στην τέχνη του θεραπευτικού γκονγκ του Εργαστηρίου της Τέχνης των Γκονγκ GongLove ArtLab κατά την περίοδο 2013-2014.
Αφού μαθήτευσε στο µονοπάτι της Yoga από το 2009, το 2013 πήρε από τον διεθνή οργανισμό KRI την πρώτη του πιστοποίηση ως δάσκαλος Kundalini Yoga. Από το 2013 διδάσκει Υοga στο Guru Ram Dash Ashram.
Βασικό μέλος από το 2003 στην ομάδα Πλεύσις, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια ακροβατικών, σύγχρονου χορού, contact improvisation, θεατρικού παιχνιδιού, Butho, παντομίμας, physical theater. Έχει συνεργαστεί επαγγελματικά σε ακροβατικό χοροθέατρο με την ομάδα “Σχοινοβάτες ορίων” και την ομάδα Acrodance όπου και δίδαξε ακροβατικό χορό. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ θεάτρου και θεάτρου δρόμου σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία. Από το 1999 ασχολείται και με τον αεραθλητισμό (Αλεξίπτωτο πλαγιάς, ελεύθερη πτώση, Παραμοτέρ). Έχει πτυχίο Ρέικι 2ου βαθμού.

Κωνσταντίνος Περρέας

Πέρα από την ακαδημαϊκή και επαγγελματική του πορεία, τη γυμναστική, το στίβο, τον αθλητισμό και τις πολεμικές τέχνες, έχει εκπαίδευση και μεγάλη εμπειρία σαν ηχοθεραπευτής κατά Peter Hess, έχει μαθητεύσει κοντά σε πέντε δασκάλους του γκονγκ και συνδυάζει στη διδασκαλία του τη γιογκική διαλογιστική προσέγγιση στο γκονγκ. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Kundalini Yoga (KRI IKYTA), Gong Yoga (Mehtab Benton) και QiGong(CGI). Στις πολεμικές τέχνες κατέχει 4ο DAN στο HAPKIDO (European Hapkido Alliance – Korea Hapkido Federation), 1ο DAN στο AIKIDO (AIKIKAI), Black Belt στα CHAPKOONDO (Greek Chapkoondo Institute) και SILAT (Combat Silat Union), τίτλο εκπαιδευτή GATKA (International Gatka Academy) και πιστοποίηση προπονητή Μεικτών Πολεμικών Τεχνών (Mixed Martial Arts – NESTA MMACA). Είναι εκπαιδευτής στο PARKOUR/Free Running (ADAPT) και στη Λειτουργική Προπόνηση (Functional Training – GRAFTS). Επιπρόσθετα κατέχει τίτλους Reiki Master Teacher και Agatsou Practitioner. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στα International Logistics (University of Plymouth).

Νίκος Κυριαζής  Μουσικός

Λώρα Ξένη Κρασσακοπούλου Δασκάλα Γιόγκα

[2015-2016]

[2018-2019]