Το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove Esooptron MCOO

Το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove Esooptron MCOO, μετρά ήδη 8 έτη παρουσίας στην Ελλάδα, από το 2010, διοργανώνοντας συνεχώς εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, και συνεδρίες θεραπευτικού γκονγκ – ηχωκαθάρσεις©. Έχει συμμετέχει σε πολυάριθμα φεστιβάλ, καλλιτεχνικές και μουσικές εκδηλώσεις και παραστάσεις και εικαστικές εκθέσεις. Το καλοκαίρι του 2012 πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία στην Κρήτη. Τον Αύγουστο του 2013 αναδείχθηκε ως εξουσιοδοτημένο κέντρο των γκονγκ προηγμένης τεχνολογίας και κορυφαίας ποιότητας Paiste για την Ελλάδα. Από το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 πραγματοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ολοκληρωμένες εκπαιδεύσεις στην Τέχνη του Γκονγκ δημιουργώντας παράλληλα την πρώτη ομάδα πιστοποιημένων παικτών του θεραπευτικού γκονγκ στην Ελλάδα. Το Φεβρουάριο του 2014 δημιούργησε το πρώτο κέντρο γκονγκ στην Ελλάδα, το Πρότυπο Κέντρο Μουσικής Έρευνας, Εκγύμνασης και Πολιτισμού GongLove Harmony, στο Αιγάλεω. Από τον Ιούνιο του 2014 αναβιώνει και διοργανώνει κάθε χρόνο την Ολονύκτια Εγκοίμηση με Γκονγκ, τις τρεις πρώτες χρονιές στο Λουτράκι. Το καλοκαίρι του 2014 παρουσίασε σε διεθνές φεστιβάλ στην Αγγλία ερευνητική εργασία για την ιστορία και την προέλευση των γκονγκ από την Ελλάδα. Το 2015 εκδίδει στην ελληνική γλώσσα το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε για τη θεραπευτική χρήση του γκονγκ «Γκονγκ Γιόγκα – Θεραπεία και Εμφώτιση μέσα από τον Ήχο» του διεθνώς αναγνωρισμένου δασκάλου στο πεδίο του θεραπευτικού γκονγκ Μέχταμπ Μπέντον από τις Η.Π.Α. Από το 2013 διεξάγει διαρκή επιστημονική έρευνα για την επίδραση των γκονγκ στον άνθρωπο και τις ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες των γκονγκ, της οποίας τα πνευματικά δικαιώματα των αποτελεσμάτων έχουν ήδη ζητηθεί για έκδοση σχετικού συγγράματος στα αγγλικά, από εκδοτικό οίκο των Η.Π.Α. Τον Μάιο του 2016 παρουσίασε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο σε επιστημονικό συνέδριο τη χρήση του γκονγκ ως μουσικοθεραπευτικό μέσο, με δύο βιωματικά σεμινάρια για τους νοσηλευτές και τους επαγγελματίες της Υγείας, στο 9ο Πανελλήνιο και 8ο Πανευρωπαϊκό Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος. Τον Μάρτιο 2017, μετά από τρία έτη αναζήτησης κατάλληλων χώρων, το εργαστήριο μεταφέρει όλες του τις δραστηριότητες στο Αιγάλεω, και συνεχίζει την έρευνα για τις θεραπευτικές ιδιότητες των γκονγκ σε συνδυασμό με το δάσος που δίνει ζωή, στο Άλσος Αιγάλεω Μπαρουτάδικο, υλοποιώντας τετραετές σχέδιο εκδηλώσεων μέχρι το έτος 2021 οπότε και η Ελευσίνα θα γιορτάζει ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Αιγάλεω θα παίζει το δικό του ρόλο στο δρόμο για την Ελευσίνα, ως τελευταίος άμεσα προσβάσιμος σταθμός από το δίκτυο του μετρό στην πόλη της Αθήνας στην πύλη της δύσης μετά τον Κηφισσό ποταμό.

Το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ GongLove Esooptron MCOO, λειτουργεί ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με χαρακτήρα μη κυβερνητικής οργάνωσης – Μουσικού Χριστιανικού Ορθόδοξου Οργανισμού, με σκοπό την έρευνα και τη διάδοση της γνώσης της χρήσης του μουσικού οργάνου που σήμερα είναι παγκόσμια γνωστό ως γκονγκ, του Εσώπτρου Παλλαδίου της αρχαιότητας, ως κύριο μουσικοθεραπευτικό μέσο.

Τα έσοδα από τα μέλη του Εργαστηρίου καθώς και από τους φίλους των γκονγκ διατίθενται για την αυτοχρηματοδότηση των εκπαιδευτικών, επιστημονικών, ερευνητικών, καλλιτεχνικών και κοινωφελών δραστηριοτήτων και δράσεων του εργαστηρίου. Το εργαστήρι δεν επιχορηγείται με κανένα τρόπο από δημόσιους πόρους.

Το Εργαστήρι υποστηρίζει οργανισμούς και οργανώσεις που προάγουν και προβάλλουν τον Ελληνικό πολιτισμό, συμβάλλουν στις προσπάθειες για επικράτηση της ειρήνης και της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων, στην αρωγή των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

the-gonglove-organization