H χαρά της αιώρησης με την Aerial Yoga!

Aerial Yoga | Πρότυπο Κέντρο GongLove HarmonyΗ Aerial Yoga ή Υoga της Αιώρησης είναι ένα νέο είδος σωματικής δραστηριότητας το οποίο δημιούργησε ο Christopher Harrison, χορογράφος του Broadway. Περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων προερχόμενες από τη γιόγκα, το πιλάτες, τη γυμναστική και εναέριες ακροβατικές ασκήσεις, με τη χρήση ειδικά κατασκευασμένης αιώρας (hammock). Η ειδική αυτή αιώρα βοηθά στην ευθυγράμμιση και την αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης. Μέσα από την άσκηση της Aerial Yoga επιτυγχάνεται ενδυνάμωση όλου του σώματος, διεύρυνση της ευλυγισίας και εμβάθυνση στις στάσεις και τα ωφέλη της Hatha Yoga καθώς η ειδική αιώρα λειτουργεί βοηθητικά σε κάθε στάση του σώματος.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της Aerial Yoga είναι τα εξής:

Aerial Yoga | Πρότυπο Κέντρο GongLove Harmony1. Ενδυνάμωση και ευλυγισία ολόκληρου του σώματος: Λόγω της φύσης των θέσεων που παίρνει το σώμα στην Aerial Yoga, όλα τα μέρη του σώματος συνεργάζονται δυναμικά και διατατικά προκειμένου να υπάρξει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα με έλεγχο και αρμονία. Μέσω της τακτικής εξάσκησης αναδομείται το μυϊκό σύστημα των άκρων μέσα από τις λαβές που πραγματοποιούνται με τα χέρια αλλά και με τα πόδια. Η Aerial Yoga χρησιμοποιείται ακόμη και για τη φυσική αποκατάσταση της σπονδυλικής στήλης λόγω της αποσυμπίεσης που επιτυχγάνεται και είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της.

2. Τόνωση βιολογικών λειτουργιών του σώματος: Κατά τη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιείται έκκριση ενδορφινών. Ειδικά λόγω των ανάστροφων θέσεων που παίρνει το σώμα με την αιώρηση, τονώνεται εξαιρετικά το κυκλοφορικό/καρδιαγγειακό σύστημα, το πεπτικό και οι λειτουργίες της απέκκρισης. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται κατ’ επέκταση η αντιγηραντική δράση που έχουν όλες οι ανάστροφες Asanas της Hatha Yoga. Επίσης, με την καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου που επιτυγχάνεται ενισχύονται οι νευρικές συνδέσεις που σχετίζονται με τη μνήμη και την ανάπτυξη της ευφυΐας.

Aerial Yoga | Πρότυπο Κέντρο GongLove Harmony3. Αντιμετώπιση φόβων: Η αντίληψή που έχουμε για τον έξω κόσμο είναι και ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις γύρω μας. Αντιστρέφοντας την οπτική μας, κάτι αρχίζει και αλλάζει καθώς όλα ανατρέπονται. Κάπως έτσι μέσα από την αιώρηση και τις ανάστροφες θέσεις αρχίζουν το σώμα και ο νους να έχουν μικρότερες αντιστάσεις στις αλλαγές και στην αντίληψή προς τα εξωτερικά ερεθίσματα.

4. Ανάπτυξη νέων σωματικών δεξιοτήτων: Η πληθώρα ασκήσεων ισορροπίας της Aerial Yoga, ενισχύει τη λειτουργία του νευρομυϊκού συστήματος, τη συνεργασία δηλαδή των μυών με το νευρικό σύστημα. Οι νέες κινήσεις για το σώμα που πραγματοποιούνται στην Aerial Yoga, το βοηθούν να αναπτύξει καινούργιες σωματικές δεξιότητες που μπορεί να μην ήταν σε θέση να εκτελέσει σε μία κλασική μορφή άσκησης.

Aerial Yoga | Πρότυπο Κέντρο GongLove Harmony5. Πνευματική ανάταση: Ανακαλύπτοντας τις δεξιότητες που κρύβει το σώμα μας, καθώς βιώνουμε την αίσθηση της αιώρησης μέσα στο μαγικό πανί, έχουμε την ικανοποίηση και τη χαρά της δημιουργίας!   Η δημιουργικότητά μας αυξάνεται και μας οδηγεί να αναπτύξουμε τις δικές μας καλλιτεχνικές τάσεις με την υπέροχη επιβράβευση της χαράς και της αισιοδοξίας!

Εξοπλισμός: Ανάλογη ενδυμασία που βοηθάει την πρακτική των στάσεων κατά τις ασκήσεις αιώρησης (κολάν, t-shirt). Καλό είναι να βγάζετε τυχόν κοσμήσματα ή piercings που μπορεί να μπερδευτούν στην αιώρα.

Για την περίοδο Σεπτέμβριος 2016 – Ιούλιος 2017, τα μαθήματα Aerial Yoga αρχίζουν την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Πρότυπου Κέντρου GongLove Harmony θα το βρείτε εδώ. 

Aerial Yoga | Πρότυπο Κέντρο GongLove Harmony